[ad_1]

Στον εισαγγελέα Θηβών οδηγήθηκε ο 54χρονος για τον σοβαρότατο τραυματισμό της 8χρονης από αδέσποτη σφαίρα την Κυριακή του Πάσχα, στις Θεσπιές Βοιωτίας. Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Ο δράστης πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί την Παρασκευή.
Προηγουμένως αποδείχτηκε ότι από το περίστροφο 54χρονου ιδιοκτήτη βενζινάδικου που διασκέδαζε με πυροβολώντας ανήμερα το Πάσχα, έφυγε η αδέσποτη σφαίρα που τραυμάτισε βαρύτατα το 8χρονο κοριτσάκι στις Θεσπιές Βοιωτίας. Το όπλο, που σημειωτέον κατείχε παράνομα, βρέθηκε στο σπίτι του στην Αθήνα, ενώ ο ίδιος ισχυρίζεται πως είχε τύψεις και επρόκειτο να παραδοθεί στην αστυνομία.
Τέσσερις κάλυκες που βρήκαν οι αστυνομικοί μέσα σε γλάστρα στο σπίτι του 54χρονου βενζινοπώλη, στο Λεοντάρι Βοιωτίας οδήγησαν στην ταυτοποίηση του δράστη των πυροβολισμών ανήμερα το Πάσχα, που είχε αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό στο κεφάλι της 8χρονης Αλεξίας, στις Θεσπιές.
Συνδυάζοντας μαρτυρίες, καταθέσεις και στοιχεία από την αυτοψία που έκαναν εμπειρογνώμονες των εγκληματολογικών εργαστηρίων, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λειβαδιάς, κατέληξαν στο σπίτι του χωριού Λεοντάρι όπου το μεσημέρι του Πάσχα έπεφταν μπαλωθιές. Ακολούθησαν προσαγωγές υπόπτων. Ανάμεσά τους ήταν και ο 54χρονος που είχε πάει για το Πάσχα στο χωριό του από την Αθήνα.
Από τις εξετάσεις στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ προέκυψε ότι η βολίδα που αφαιρέθηκε από το κεφάλι της 8χρονης στο νοσοκομείο Παίδων, προερχόταν από περίστροφο.
Ο 54χρονος συνελήφθη και υπέδειξε το σημείο που είχε κρύψει το περίστροφο, διαμετρήματος 38 χιλιοστών. Το όπλο που κατείχε παράνομα, βρέθηκε στη βάση δεξαμενής πετρελαίου, στο ισόγειο του σπιτιού του στο Περιστέρι.
Ακολούθησε βαλλιστική εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια και αποδείχθηκε ότι η βολίδα της σφαίρας που τραυμάτισε το μικρό κορίτσι είχε πυροδοτηθεί από το συγκεκριμένο περίστροφο.
Όπως δήλωσε ο δράστης: «Πυροβόλησα με το περίστροφο τρεις φορές στον αέρα από την αυλή του σπιτιού μου. Λίγες ώρες αργότερα, όταν έμαθα για τον τραυματισμό του κοριτσιού, έκρυψα το περίστροφο καθώς φοβήθηκα μήπως είχε τραυματιστεί από το δικό μου όπλο. Είχα τύψεις και σκέφτηκα την επόμενη ημέρα, ενώ είχα επιστρέψει στην Αθήνα, να εμφανιστώ στην αστυνομία και να παραδώσω το περίστροφο».
Η βολίδα διήνυσε στον αέρα απόσταση περίπου 400 μέτρων και από το χωριό Λεοντάρι έφτασε απέναντι, στις Θεσπιές και έπληξε την 8χρονη στο κεφάλι, τη στιγμή που έπαιζε έξω από το σπίτι της, με τα 2 αδέλφια και ένα ξαδελφάκι της.
Ο 54χρονος εκτός από το περίστροφο το μεσημέρι του Πάσχα πυροβόλησε και με τη μία από τις δύο καραμπίνες που κατείχε νόμιμα. Τα κυνηγετικά όπλα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο σπίτι του στο Λεοντάρι.
Εν τω μεταξύ το πανελλήνιο παρακολουθεί με συγκίνηση τη μάχη που δίνει το κοριτσάκι για να κρατηθεί στη ζωή. Η 8χρονη Αλεξία, μετά από δυο χειρουργικές επεμβάσεις, συνεχίζει να δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή, στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαία Κυριακού.
Ρεπορτάζ: Νίκος Κουντούρης, Γιώργος Γεραφέντης, Μαρία Μαγκλάρα
Πηγές: ΕΡΤ1, Α’ Πρόγραμμα
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]