Δίκη Χρυσής Αυγής: Η εισαγγελέας πρότεινε ισόβια στον Γιώργο Ρουπακιά – Φυλάκιση 13 ετών για τη διευθυντική ομάδα

Η εισαγγελέας στη δίκη της Χρυσής Αυγής πρότεινε κάθειρξη 13 ετών στην διευθυντική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο, Αρτέμη Ματθαιόπουλο και Χρήστο Παππά.
Επίσης, προτείνει ποινή φυλάκισης 7 ετών για τους πρώην βουλευτές που κατηγορούνται για ένταξη. Συγκεκριμένα η πρόταση αφορά τους Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Αντώνη Γρέγο, Νικόλαο Κούζηλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτριο Κουκούτση.

Για τους πρώην βουλευτές που κατηγορούνται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αλλά τους έχει αναγνωριστεί ελαφρυντικό (Μπούκουρα, Μίχο, Αρβανίτη και Αλεξόπουλο) προτείνει κάθειρξη 5 ετών.Νωρίτερα, είχε προτείνει ισόβια στον Γιώργο Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, σε όσους κατηγορούνται για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, πρέπει να επιβληθούν καθείρξεις οκτώ ετών σε εκείνους που δεν έχουν ελαφρυντικό και έξι ετών σε εκείνους που έχουν.

Για την ομάδα των κατηγορουμένων που κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση των αλιεργατών, εισηγήθηκε κάθειρξη εφτά ετών για όσους έχουν ελαφρυντικά και δέκα ετών για τον πυρηνάχρη Περάματος Αναστάσιο Πανταζή.

Για την υπόθεση του ΠΑΜΕ, που έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα, για τρεις κατηγορούμενους ζήτησε φυλάκιση δέκα μηνών και για έναν κατηγορούμενο έξι μηνών για κάθε πράξη.

Για τους κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και πρώην βουλευτές, που έχουν κατηγορία για ένταξη ζήτησε κάθειρξη επτά ετών για τον καθένα, γι’ όσους δεν έχουν ελαφρυντικό ενώ σε όσους έχουν, η εισαγγελέας ζήτησε κάθειρξη πέντε ετών.