Γ. ΤΣΑΟΥΣΗΣ: ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟ 95% ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΟΥΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΒΑΓΙΟΧΩΡΙΟΥ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΤΟ 95% ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΕΤΟΙΜΕΣ ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

«Όλες οι δομές έχουν αδειάσει από πρόσφυγες και μετανάστες, εδώ και ένα χρόνο», υποστήριξε μιλώντας στη «ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» και στην εκπομπή «Τα Λέμε» με τη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα, ο Διοικητής της δομής φιλοξενίας Βαγιοχωρίου Γιώργος Τσαούσης. Συγκεκριμένα ο κ. Τσαούσης είπε ότι στη δομή του Βαγιοχωρίου, ενώ φιλοξενούνταν μέχρι πριν ένα χρόνο 750 άνθρωποι, σήμερα είναι λιγότεροι από τους μισούς. Αυτό συμβαίνει, όπως εξήγησε, γιατί οι μετανάστες και οι πρόσφυγες πήραν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και τις άδειες διαμονής τους και κατευθύνθηκαν προς την Ευρώπη, με το 95% να πηγαίνει στη Γερμανία.
Ο ίδιος, είπε πως η Ελλάδα στέκεται αρωγός στους πρόσφυγες που έρχονται από την Ουκρανία και θα τους φιλοξενήσει για ένα χρονικό διάστημα. Η πρώτη δομή που δέχεται Ουκρανούς πρόσφυγες είναι της Σιντικής, η οποία βρίσκεται πέντε χιλιόμετρα από τα σύνορα του Προμαχώνα. Επίσης, οικογένειες θα φιλοξενούνται στη δομή των Σερρών, η οποία είναι η δεύτερη σε εγγύτητα. Όπως διευκρίνισε ο κ. Τσαούσης οι Ουκρανοί πρόσφυγες δεν θα φιλοξενούνται σε δομές που υπάρχουν ήδη άλλοι πρόσφυγες από διαφορετικές χώρες. Όσον αφορά στη δομή του Βαγιοχωρίου στο νομό Θεσσαλονίκης, στο δήμο Βόλβης ο κ. Τσαούσης τόνισε ότι «είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε ανθρώπους», καθώς διαθέτει περίπου 300 κενές θέσεις. Μέχρι στιγμής, μόλις 100 άτομα έχουν ζητήσει επίσημα φιλοξενία, αλλά δεν αποκλείεται τους επόμενους δυο μήνες να φθάσουν τις 30.000, πάντως αυτή τη στιγμή οι ροές δεν είναι μεγάλες προς την Ελλάδα, συμπλήρωσε. «Έχουμε κενές θέσεις και δομές που λειτουργούν υποδειγματικά», υπογράμμισε ο κ. Τσαούσης. Όλοι οι πρόσφυγες από την Ουκρανία καταγράφονται, ταυτοποιούνται και εξετάζονται για covid – 19 στον Προμαχώνα, παρουσία ανθρώπων της Ουκρανικής Πρεσβείας, πρόσθεσε ο κ. Τσαούσης.
ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ
Σχετικά με την έρευνα που ξεκίνησε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τα εγκλήματα της Ρωσίας στην Ουκρανία και αφορούν πιθανή γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου, ο κ. Τσαούσης είπε προφανώς ότι υπάρχουν ευθύνες και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι το Διεθνές Δικαστήριο θα κάνει τη δουλειά του.
Δείτε τι είπε ο κ. Τσαούσης: https://youtu.be/PBZVU3HsN3U