Γ. Σταθάκης: Η επιτυχία του ομολόγου ήρθε μετά από συνεχή αναπτυξιακά τρίμηνα (video)

[ad_1]

O υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης μιλώντας μαζί με τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Σκρέκα, στην «Πρώτη Είδηση» είπε για την έκδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, αλλά είναι αποτέλεσμα της δημοσιονομικής σταθερότητας της χώρας, μετά από τρίμηνα σταθερής και συνεχούς ανάπτυξης.

Η έξοδος στις αγορές και οι διαδοχικές αναβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης, δείχνουν ότι η Ελλάδα επιστρέφει στην κανονικότητα και αποκαθίσταται το αξιόχρεου του ελληνικού κράτους, τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος. Επισήμανε, ακόμα, ότι ανοίγει ο δρόμος και για τις μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση στις διεθνείς χρηματαγορές. Για το κοίτασμα της Κρήτης είπε ότι η όλη διαδικασία ενεργοποιήθηκε το 2017, ήταν ταχύτατη η διαδικασία και υπογράφηκε σε 12 μήνες ενώ μετά από 3 μήνες θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και δεν ήταν στα παλιά προγράμματα. Επίσης σε 3 μήνες θα έχει επικυρωθεί και το κοίτασμα του Ιονίου.
Ο κ. Σταθάκης είπε ότι η ΝΔ επενδύει στο αφορολόγητο και αυτό είναι ατυχές και δεν θα περάσει ούτε αυτό.
Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Σκρέκας, αρμόδιος του κόμματος για θέματα ενέργειας, είπε ότι η πρώτη προσπάθεια επί έγινε το 2012 και μέσα σε 2 χρόνια είχαν προχωρήσει πολύ γρήγορες οι διαδικασίες στο Ιόνιο. Ο κ. Σκρέκας θεωρεί ότι όλα αυτά μπλοκαρίστηκαν από το νέο υπουργό. Ο κ. Σκρέκας είπε ότι η αναιμική ανάπτυξη έγινε από τους επιχειρηματίες στην κορυφή της πυραμίδας.
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]