Δευτέρα, 14 Ιούλ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Ανασχηματισμός στους Γενικούς Γραμματείς υπουργείων: Διορίζονται 9 καινούριοι, μετακινούνται τρεις
ΔΥΠΑ: Άνοιξαν οι αιτήσεις για το επίδομα 750 ευρώ σε 170.000 εργαζόμενους και ανέργους
Ζελένσκι: «Παραγωγική» χαρακτήρισε τη συνομιλία με τον Αμερικανό απεσταλμένο
ΟΠΕΚΕΠΕ: Η κριτική της αντιπολίτευσης στην πρόταση ΝΔ για εξεταστική από το 1998
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής εναντίον της
Επίδομα αδείας: Αυξημένο για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα
Μητσοτάκης: «Να μας βοηθήσουν οι ίδιοι οι ασθενείς να γίνουμε καλύτεροι»
Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση έως τις 21 Ιουλίου για την προθεσμία υποβολών
Παπασταύρου: Συνεχίζονται απρόσκοπτα οι έρευνες για υδρογονάνθρακες
ΝΔ: Θα προτείνει εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ από το 1998
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γ. Βασιλειάδης στην ΕΡΑσπορ: «Τροπολογία να μη χάνονται τα χρέη και το δημόσιο να μην ζημιώνεται» (audio)

6 έτη ago
Κοινοποίηση
9 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



Η δημιουργία ενός νομικού πλαισίου που θα καλύπτει και το δημόσιο, αλλά ταυτόχρονα δεν θα οδηγεί των αφανισμό των ΠΑΕ είναι ο στόχος της κυβέρνησης, όπως επισήμανε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, μιλώντας στην ΕΡΑσπορ και την εκπομπή «Άλλη διάσταση» με τον Κώστα Αρβανίτη.
Ο υφυπουργός αθλητισμού, αναφέρθηκε στην υπόθεση Τζήλου, στην προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα, στη διαιτησία και σε πολλά ακόμη θέματα.
Αναλυτικά μίλησε:
Για την καθυστέρηση στην εξιχνίαση της υπόθεσης Τζήλου: «Η υπόθεση Τζήλου είναι πολύ σοβαρή για να μιλάμε συνέχεια γι’ αυτή και να μην περιμένουμε τι θα γίνει. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας και νομίζω ότι είναι η μόνη υπόθεση που έχει εξιχνιαστεί. Για αυτό, δεν χρειάζεται να μιλάμε πολύ, αφού υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες και όλα έχουν γίνει με τον τρόπο που έπρεπε, ώστε να μην υπάρξουν δικογραφίες οι οποίες θα μείνουν στον «αέρα». Εμείς δεν ξέρουμε λεπτομέρειες και καλώς δεν ξέρουμε».
Για τους οργανωμένους οπαδούς: «Μια ποιοτική διαφορά που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια είναι η παρείσφρηση ακραίων στοιχείων μέσα στο οπαδικό κίνημα. Έχουμε μια ποιοτική διαφορά σε συγκεκριμένους συνδέσμους οπαδών και ομάδες με συγκεκριμένες πολιτικές επιρροές, κυρίως ακραίων ακροδεξιών στοιχείων που παρεισφρύουν. Γνωρίζουμε, άλλωστε ότι οι σύνδεσμοι λειτουργούν ως πέμπτη φάλαγγα των συμφερόντων του ιδιοκτήτη που πολλές φορές δεν έχει σχέση και με την ομάδα αυτή.Το θέμα είναι να καταφέρουμε να υπάρχουν κανόνες οι οποίοι πρέπει να ισχύουν για όλους. Οπότε, οι κινήσεις και οι παρεμβάσεις που κάναμε τα τελευταία χρόνια ήταν προς αυτή την κατεύθυνση και για αυτό θέλει χρόνο, ώστε να μπορέσουν αυτές οι αλλαγές να έρθουν και στην καθημερινότητα».Για τις ΠΑΕ για τα λεφτά που δοθήκανε και τα λίγα εισιτήρια που κόβονται στα γήπεδα: «Ο πρώτος λόγος που δοθήκαν τα λεφτά ήταν για να καλυτερεύσει το προϊόν. Σε κάθε περίπτωση ακόμα και τώρα με τα συγκεκριμένα δεδομένα έχουμε φέτος διπλασιασμό των εισιτηρίων που κοπήκαν και ένα πρωτάθλημα το οποίο είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό με τα προβλήματα του. Από κει και πέρα θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα σοβαρό τηλεοπτικό προϊόν για την ΕΡΤ, ενώ την ίδια στιγμή ακόμα και αυτό το ποδόσφαιρό έτσι όπως λειτουργεί συνεισφέρει στα δημόσια ταμεία πολύ μεγάλο ποσό κάθε χρόνο και υπάρχουν μελέτες για τα οποία προκύπτουν αυτά. Οπότε, να μην επενδύσεις σε αυτό θα είναι καταστροφικό και για την ίδια την οικονομία. Υπολογίζουμε με βάση τις μελέτες ότι η φοροδοτική ικανότητα αυτή τη στιγμή του προϊόντος που λέγεται ποδόσφαιρό είναι περί τα 600.000.000 το χρόνο. Το κυριότερο είναι ότι ήρθαμε για να βάλουμε κανόνες και να σπάσουμε και τις εξαρτήσεις. Έχουμε ένα θεματάκι, ότι όταν παίρνει κάτι το δρόμο του αργεί να το βρει, με λίγα λόγια είναι «Μακρύς ο δρόμος της δικαιοσύνης» και πολλές φορές βλέπουμε ότι δεν έχει τα αποτελέσματα που περιμένει ο κόσμος».
Για τη διαιτησία: «Έχουν γίνει μεγάλες συγκρούσεις αυτά τα χρόνια και όποιος ισχυριστεί ότι δεν έχουν αλλάξει πράγματα θα είναι ψέματα. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα εμπορικό προϊόν και πρέπει οι άνθρωποι του να κοιτάξουν να βγάλουν χρήματα από αυτό και όχι μέσω άλλων διαδικασιών. Αυτό επιτυγχάνεται φτιάχνοντας ένα υγιές περιβάλλον και τις κόκκινες γραμμές σου οι οποίες δεν υπήρχαν αυτά τα χρόνια. Να πω ότι, ήταν εξαιρετική η σύλληψη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, αλλά δεν της δόθηκε ποτέ κάποιο εργαλείο για να μπορέσει να λειτουργήσει, ούτε καμία σοβαρή αρμοδιότητα για να μπορέσει να ψάξει. Για αυτό το λόγο γίνονταν πράγματα που όλοι γνωρίζαμε ότι είναι στραβά και δεν μπορούσε κανείς να κάνει τίποτα. Αυτά πάμε να αλλάξουμε τώρα, όμως δεν είναι τόσο απλό. Μην ξεχνάμε ότι μέχρι πέρσι η ΕΠΟ δεν διέπονταν από τον ελληνικό νόμο. Για αυτό, δεν μπορούμε να μηδενίζουμε αυτά που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια.Πάντως, το πρόβλημα της διαιτησίας παραμένει μεγάλο και υπαρκτό. Την διαιτησία την έχει αναλάβει η FIFA και ακόμα περιμένουμε ένα πλάνο για αυτήν. Το πρόβλημα αυτό θα λυθεί και με το VAR».
Για τον Ηρακλή και την υπόθεση ΟΦΗ: «Ο Ηρακλής ήρθε ακριβώς να πληρώσει πέρα από το γεγονός τον τρόπο που λειτουργεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τον τρόπο που δεν μπορούσε να λειτουργήσει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αφήνοντας να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο άνθρωποι που δεν έπρεπε. Στο πλαίσιο του νόμου που κατατίθεται τις επόμενες μέρες υπάρχει μέσα και η ειδική διάταξη για περιπτώσεις σαν τον Ηρακλή. Η γενική φιλοσοφία είναι ότι τα χρέη δεν ξεχνιόνται, αλλά αναγεννιόνται. Δεν μπορείς να φέρεις μια ρύθμιση αν κάνουμε τα ίδια που κάναμε στο παρελθόν, γιατί θα έχουμε αναπαράγει ένα μοντέλο που μας οδήγησε εδώ που βρισκόμαστε. Οπότε εκεί χωράει μια τροπολογία, ώστε και τα χρέη να μην χάνονται και το δημόσιο να μην ζημιώνεται, αλλά και η εταιρία να μπορεί να συνεχίσει. Για να ξαναγίνεις ΠΑΕ, τα χρέη δεν σβήνονται η εκκαθάριση συνεχίζεται και θα πρέπει να καλύψεις το 50% των χρεών στο δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμία και ποδόσφαιρο. Δεν αφήνουμε κανένα κενό, θα πρέπει αυτοί που δημιουργήσαν προβλήματα να πληρώσουν».
Για τα ερασιτεχνικά αθλήματα: «Καταρχήν, όπου εμπλέκεται ο οπαδισμός θα έχουμε προβλήματα. Φέτος, με τον πρόεδρο ομοσπονδίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης προσπαθήσαμε να πάρουμε μέτρα επειδή θα ήταν και οι τέσσερις μεγάλοι για να μην υπάρξουν συρράξεις. Έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο στο θέμα των υποδομών, όπου τρέχουνε πολύ μεγάλα προγράμματα και συγκεκριμένα 211 έργα για υποδομές, ερασιτεχνικού αθλητισμού. Τα τελευταία 3,5 χρόνια έχουν δαπανηθεί πάνω από 8.500.000 ευρώ σε έργα. Επίσης, εδώ και δύο χρόνια έχουμε και μεσοσταθμικά 10% ετήσια αύξηση της επιχορήγησης τον χρόνο προς τις εθνικές μας ομάδες. Εδώ να πω ότι, ασχολούμαστε συνέχεια με τα κακώς κείμενα του ποδοσφαίρου, ενώ στο υπόλοιπο αθλητισμό έχουν γίνει πολύ μεγάλες παρεμβάσεις, έχοντας κοινωνικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα».
Για τον στοιχηματισμό και τα προβλήματα που δημιουργεί: «Ο στοιχηματισμός είναι ένα πρόβλημα που δεν είναι μόνο ελληνικό παρόλα αυτά όμως, θα πρέπει να δούμε τι δικλείδες θα πρέπει να βάλουμε. Η σκέψη που υπάρχει είναι μαζί με το νομοθετικό νομοσχέδιο να φέρουμε και μια διάταξη που θα απαγορεύει ρητά τον στοιχηματισμό για τις μικρότερες κατηγορίες».
ΠΗΓΗ: ΕΡΑΣΠΟΡ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΒασιλειάδηςΕΡΑσπορΤροπολογία
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο «Εμφύλιο» ΑΕΚ-ΠΑΟΚ έβγαλε η κληρωτίδα για τους «16» του Champions League – Mε Τενερίφη ο Προμηθέας
Επόμενο άρθρο Ισλανδία: Η χώρα που βρίσκεις ευκολότερα δουλειά παρά σπίτι για ενοικίαση (audio)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανασχηματισμός στους Γενικούς Γραμματείς υπουργείων: Διορίζονται 9 καινούριοι, μετακινούνται τρεις
3 ώρες ago
ΔΥΠΑ: Άνοιξαν οι αιτήσεις για το επίδομα 750 ευρώ σε 170.000 εργαζόμενους και ανέργους
5 ώρες ago
Ζελένσκι: «Παραγωγική» χαρακτήρισε τη συνομιλία με τον Αμερικανό απεσταλμένο
6 ώρες ago
ΟΠΕΚΕΠΕ: Η κριτική της αντιπολίτευσης στην πρόταση ΝΔ για εξεταστική από το 1998
6 ώρες ago
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής εναντίον της
8 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατατέθηκε η τροπολογία για το μεταναστευτικό: Άμεση απέλαση για όσους μπαίνουν στη χώρα παράνομα από τη Βόρεια Αφρική

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Άρης: Το τεστ Ουζουνίδη με τον Φρίντεκ στον άξονα

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΟΚ: Έρχεται στην Ελλάδα ο Ιβάν Σαββίδης

Ελένη Ευσταθίου
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σάρωσε την Ισλανδία με τρομερό Αβδάλα η Εθνική Νέων

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?