Γυναικομαστία εικόνες και επέμβαση

Dr Nώντας Καποσίτας M.D, PhD Πλαστικός Χειρουργός,Διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Εξειδικευθείς στο University of Illinois at Chicago, USA https://www.kapositas.gr

Η πιο συχνή επέμβαση πλαστικής στους άνδρες είναι η γυναικομαστία και αφορά το μεγάλο ανδρικό στήθος. Η γναικομαστία δεν διορθώνεται με φάρμακα αλλά μόνο με χειρουργική επέμβαση. Η ανάρρωση είναι γρήγορη το αποτέλεσμα όπως φαίνεται στις εικόνες φυσικό και η επέμβαση δεν έχει πόνο

Γυναικομαστία φωτογραφίες και επέμβαση

Η συχνότερη επέμβαση πλαστικής που αφορά τους άνδρες είναι η επέμβαση της γυναικομαστίας.Ο όρος γυναικομαστία αφορά το ανδρικό στήθος όπου το μέγεθος του ξεπερνάει τα όρια του φυσιολογικού και αρχίζει να μοιάζει με το γυναικείο στήθος.

Η ηλικία που μπορεί να εμφανισθεί η πάθηση μπορεί να είναι από την γέννηση (φυσιολογική),την εφηβεία (φυσιολογική) και μετά την ενηλικίωση που θέλει θεραπεία και μάλιστα χειρουργική.Πρέπει να σημειώσουμε οτι η φυσιολογική γυναικομαστία κατά την διάρκεια της εφηβείας είναι φυσιολογική λόγω των νεοεμφανιζόμενων ορμονών και υποχωρεί σε 1-2 χρόνια.Όταν παραμένει πέραν του χρόνου αυτού τότε η λύση είναι χειρουργική.

Γυναικομαστία επέμβαση-ανάρρωση

Η επέμβαση γίνεται είτε με τοπική εαν είναι μικρή είτε με γενική αναισθησία.Όταν έχουμε μια κανονική αδενικού τύπου γυναικομαστία τότε απαιτείται μια μικρή και αόρατη τομή και με την τεχνική round the clock αφαιρείται η γυναικομαστία.

Όταν συνυπάρχει και τοπικό λίπος τότε η γυναικομαστία ονομάζεται ψευδογυναικομαστία και αφαιρείται με τον ίδιο τόπο όπως η αδενικού τύπου γυναικομαστία.Όταν υπάρχει εναπόθεση μόνο λίπους ονομάζεται λιπομαστία και διορθώνεται με λιποαναρρόφηση.

Ο χειρουργημένος μετά την επέμβαση δεν πονάει και φοράει ενα ειδικό γιλέκο.Την επομένη επιστρέφει στο σπίτι και στην εργασία σε 2-3 ημέρες.Σε όλους τους χειρουργημένους χορηγούμε προληπτικά αντιβιοτικά.

Δείτε περίπτωση από το photo gallery του Δρ Νώντα Καποσίτα M.D,PhD

Μπορείτε να δείτε πολύ περισσότερες περιπτώσεις στο κεντρικό website του Νώντα Καποσίτα