ΓΣΕΕ: Στηρίζει την ΟΤΟΕ στην απεργία στις υπηρεσίες RBU της Τράπεζας Πειραιώς

[ad_1]

Σε εξέλιξη βρίσκεται η 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΟΤΟΕ σε όλες τις υπηρεσίες RBU της Τράπεζας Πειραιώς και η ΓΣΕΕ δηλώνει ότι στέκεται στο πλευρό της ομοσπονδίας των τραπεζοϋπαλλήλων.
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Η ΓΣΕΕ στηρίζει τον αγώνα της ΟΤΟΕ η οποία έχει προκηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία σε όλες τις υπηρεσίες RBU της Τράπεζας Πειραιώς, αντιδρώντας στην απόφαση της διοίκησης να παραχωρήσει τα κόκκινα δάνεια της τράπεζας σε άλλη εταιρεία, γεγονός που θα έχει άμεση επίπτωση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των υπαλλήλων στο συγκεκριμένο τομέα.
Η απαράδεκτη τακτική της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, οδηγεί στην ανασφάλεια χιλιάδες τραπεζοϋπαλλήλους αφού τους εντάσσει υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες σε υπό διαμόρφωση νέα σχήματα και τους αποβάλλει από τον τραπεζικό κλάδο.Η Συνομοσπονδία απαιτεί από τη διοίκηση της τράπεζας να πάρει πίσω κάθε ενέργεια και σχέδιο που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στη δουλειά και στη ζωή χιλιάδων συναδέλφων».
Kαι το ΕΚΑ
Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας με ανακοίνωσή του: «στηρίζει την 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει τα πρωτοβάθμια σωματεία και η ΟΤΟΕ, για σήμερα 28/05/2019, σε όλες τις υπηρεσίες RBU της Τράπεζας Πειραιώς ενάντια στην παραχώρηση των κόκκινων δανείων της Τράπεζας σε άλλη εταιρεία.
Ουσιαστικά, την ώρα που παλεύουμε ενάντια στην εργολαβοποίηση, η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς προαναγγέλλει την απόσχιση εργαζομένων, που συνεπάγεται ότι οι συνάδελφοι θα πάψουν να είναι τραπεζοϋπάλληλοι και θα χάσουν όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από τις συμβάσεις τους με τις τράπεζες.
Το ΕΚΑ τονίζει ότι τα εργασιακά δικαιώματα των τραπεζοϋπαλλήλων, που εργάζονται στις υπηρεσίες των κόκκινων δανείων των τραπεζών, είναι αδιαπραγμάτευτα. Καλούμε την Διοίκηση της Τράπεζας να πάψει να αναζητά την βραχυπρόθεσμη αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της τράπεζας σε βάρος των εργαζομένων και την Κυβέρνηση να εμποδίσει τις τράπεζες να λειτουργούν υπέρ των εργολαβοποιήσεων και των αποσχίσεων».
Σχετική είδηση: 24ωρη απεργία στις υπηρεσίες RBU της Τράπεζας Πειραιώς την Τρίτη 28/5
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]