Γουχάν: Χιλιάδες κόσμου ξανά σε συναυλία οκτώ μήνες μετά το πρώτο κρούσμα

96

Οκτώ μήνες μετά τα τρομακτικά νέα που άρχισαν να έρχονται από τη μακρινή Γουχάν για έναν νέου τύπου ιό που σκοτώνει τους ασθενείς και την εφαρμογή της αυστηρότερης καραντίνας 76 ημερών στον πλανήτη, η κινεζική μεγαλούπολη δείχνει να έχει ανακάμψει πλήρως και να έχει επιστρέψει στην ζωή προ της Covid-19.

Δεν εξηγούνται αλλιώς οι εικόνες που έφτασαν από την πόλη των 11 εκατομμυρίων και το πάρτι-συναυλία το Σαββατοκύριακο.

Χιλιάδες κόσμου σε ένα πάρκο με πισίνες, οι περισσότεροι με τα μαγιό τους, ο ένας δίπλα στον άλλον, χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης και καμία απόσταση ασφαλείας, παρακολουθούν έναν τραγουδιστή και χορεύουν στους ρυθμούς μίας dj, ενώ σε άλλα στιγμιότυπα, απολαμβάνουν την πισίνα μέσα σε φουσκωτές βάρκες.

Ηταν μέρος ενός φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής, που έγινε στο Πάρκο Νερού Μάγια στη Γουχάν, φυσικά με την άδεια των αρχών.
Σημειώνεται ότι την Τρίτη, το κινεζικό υπουργείο Υγείας, ανακοίνωσε 22 νέα κρούσματα στη χώρα, όλα εισαγόμενα και 17 ασυμπτωματικούς φορείς του ιού. Στην Κίνα, οι ασυμπτωματικοί δεν συμπεριλαμβάνονται στην επίσημη καταγραφή των κρουσμάτων. Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα που η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοινώνει ότι δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα εντόπιας μετάδοσης του κορονοϊού.