Γιαννακόπουλος: «Ενιαία στέγη χωρίς το μπάσκετ δεν μπορεί να προχωρήσει»

[ad_1]

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, δήλωσε πως υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις με την κυβέρνηση για το γήπεδο του Βοτανικού. Ως επικεφαλής της προσπάθειας για «Παναθηναϊκή Πολιτεία» στον Βοτανικό, ο Γιαννακόπουλος δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ FM»: «Δεν υπάρχουν υπογραφές με την κυβέρνηση. Όμως δε μπορώ να αρνηθώ ότι υπάρχουν πολύ προχωρημένες συζητήσεις. Δεν ήταν κάτι που ήθελα να βγει στη δημοσιότητα, αλλά δε μπορώ να αμφισβητήσω ότι όσα γράφτηκαν είναι αλήθεια». Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τόνισε επίσης ως προς το αίτημά του από την κυβέρνηση: «Να υπάρχει ενιαία στέγη, χωρίς να είναι το μπάσκετ, δεν μπορεί να προχωρήσει. Τα έχουν συζητήσει οι νομικοί μας μαζί με την Κυβέρνηση, η οποία δείχνει διάθεση να αλλάξουν οι συντελεστές δόμησης για να γίνει αυτό το έργο».
Αν και υπάρχει προεδρικό διάταγμα για το γήπεδο του Βοτανικού και θα μπορούσε άμεσα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αν ήθελε, να προχωρήσει στην ανέγερση γηπέδου ποδοσφαίρου, ζητά από την Κυβέρνηση να περάσει τροπολογία, ώστε να προβλέπεται και ανέγερση κλειστού γηπέδου μπάσκετ. Η πρόταση αυτή δεν είναι απλή, καθώς και να περάσει σχετική τροπολογία θα μπορούσε να προσβληθεί, αφού απαιτείται νέο προεδρικό διάταγμα για να συμπεριληφθεί η ανέγερση γηπέδου μπάσκετ. Για να συμπεριληφθεί δηλαδή γήπεδο μπάσκετ στον Βοτανικό, σαν το Κλειστό του ΟΑΚΑ, πρέπει να καταργηθεί το Προεδρικό Διάταγμα του 2013, να γίνει εξ αρχής μελέτη, η οποία εν συνεχεία θα περάσει όλα τα στάδια στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δήλωσε ανάμεσα σε άλλα στον «ΣΠΟΡ FM»: «Εδώ και τρία χρόνια προσπαθώ να βρω λύση να στεγάσει τον ενιαίο Παναθηναϊκό. Το ποδόσφαιρο δεν είναι εκεί που θα θέλαμε. Το μπάσκετ μπορεί να ανταγωνιστεί μέχρι ενός σημείου, παρότι οι κυβερνήσεις έχουν χτυπήσει τις επιχειρήσεις μας. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η υπάρχουσα κατάσταση να είναι μόνο ένας Γιαννακόπουλος. Έχει έρθει η ώρα του κόσμου να αναλογιστεί τις ευθύνες του και να βάλει το χέρι στην τσέπη. Και αυτό μπορεί να γίνει μέσω μίας κοινής στέγης για το σύλλογο. Είχα προτείνει το Athens Alive, το οποίο δεν μπορούσε να προχωρήσει για τον έναν ή τον άλλο λόγο. Ήταν προφανώς πολύ μεγάλη η γραφειοκρατία. Μπορεί κάποιοι μέσα από την Κυβέρνηση να ήθελαν και άλλοι όχι. Προκρίνεται η δεύτερη λύση που είναι ο Βοτανικός.
Να υπάρχει ενιαία στέγη, χωρίς να είναι το μπάσκετ, δεν μπορεί να προχωρήσει. Τα έχουν συζητήσει οι νομικοί μας μαζί με την Κυβέρνηση, η οποία δείχνει διάθεση να αλλάξουν οι συντελεστές δόμησης για να γίνει αυτό το έργο. Υπάρχει ένα κονδύλι από την Περιφέρεια Αττικής (ανάλογο με εκείνο της ΑΕΚ για την «Αγια-Σοφιά»), κεφάλαια από το ταμείο κρατικών επενδύσεων και κάποια χρήματα από τράπεζες. Έχοντας “καεί” με το θέμα “Athens Alive”, που άλλα συζητιόντουσαν και άλλα έβγαιναν, δεν ήθελα να κοροϊδέψω τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή συμφωνία για Βοτανικό στα χαρτιά. Δεν ήθελα να βγει στη δημοσιότητα μέχρι να υπάρχει κάτι χειροπιαστό, δεν ήθελα να μοιραστώ κάτι με τον κόσμο που ανυπομονεί για κάποιο καλό νέο για τον σύλλογο».
Για το αν η Νέα Δημοκρατία μπορεί να εμποδίσει αυτό το πρότζεκτ, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απάντησε: «Από τη στιγμή που αυτή η λύση δίνεται στον μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας, λογικά θα θέλει να προχωρήσει. Δεν είμαι στο μυαλό του κ. Μητσοτάκη. Το μόνο που ξέρω είναι ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, κ. Μπακογιάννης, είναι υπερβολικά υπέρ αυτής της κίνησης. Είναι καλό για όλους. Ποιος δεν θέλει να υπάρχει ένας δυνατός Παναθηναϊκός; Στον Ολυμπιακό δόθηκε το Καραϊσκάκη, στον ΠΑΟΚ δόθηκε ένα οικόπεδο στην περιοχή της Τούμπας και στην ΑΕΚ υποστηρίχθηκε το έργο του νέου γηπέδου της».
Για το νομικό κομμάτι του πρότζεκτ και αν μπορεί να επηρεαστεί από τη δημιουργία ποδοσφαιρικού γηπέδου και μπάσκετ, ο Γιαννακόπουλος εξήγησε: «Πρώτα από όλα έχουν παγώσει τα πάντα λόγω εκλογών. Άρα κανείς δεν μπορεί να δώσει ξεκάθαρη απάντηση αυτή τη στιγμή. Έχουν ξεπεραστεί όλα τα εμπόδια και εκείνο μου έχει μεταφερθεί είναι πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για το γήπεδο του μπάσκετ».
Για το ποιος θα αναλάβει το κόστος, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός τόνισε: «Υπάρχει ένα σχέδιο προς υλοποίηση. Οι τράπεζες έχουν δείξει ενδιαφέρον, υπάρχει ένα κονδύλι από την Περιφέρεια Αττικής, κεφάλαια από το ταμείο κρατικών επενδύσεων».
Για τη δική του αίσθηση ως προς την έκβαση που μπορεί να έχει αυτή η προσπάθεια, επισήμανε: «Όποια και αν είναι η εκτίμησή μου, έχω την επιθυμία να γίνει αυτό το έργο, αφού αγαπάω τον Παναθηναϊκό και από τη στιγμή που έχω ένα κομμάτι του στα χέρια μου. Αν έρθει καλώς, αν δεν έρθει, θα ξέρω πως έχω κάνει την προσπάθειά μου».
Ο Γιαννακόπουλος ρωτήθηκε ποιο μήνυμα θα ήθελε να στείλει στην Πολιτεία και απάντησε: «Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο, ποια Κυβέρνηση δεν θα ήθελε έναν δυνατό Παναθηναϊκό. Επίσης, δεν θα ήθελα να χρησιμοποιηθεί αυτό το θέμα ως προεκλογικό τέχνασμα. Για αυτό το λόγο η συνέντευξη Τύπου που ετοιμάζω πάει μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος μπάσκετ και μετά τις εκλογές, ώστε να μην επηρεάσουμε την κοινή γνώμη. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα πρέπει να είναι ενωμένος και να καταλάβει πως δεν μπορεί να είναι μόνο στο γήπεδο και να περιμένει, πρέπει να βγει μπροστά όσο του το επιτρέπει το εισόδημά του».
Στο τέλος, είπε ως προς την έδρα που θα ήθελε ο ίδιος για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό: «Αυτό είναι καθαρά στο χέρι της ΠΑΕ. Εφόσον το θέλει, η Λεωφόρος είναι εκεί και μπορεί να τη ζητήσει. Ιδανικό θα ήταν να βγουν και οι δύο και να τονίσουν ότι υποστηρίζουν το συγκεκριμένο πρότζεκτ».
 
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

[ad_2]