Φτωχότερος είναι από χθες ο ελληνικός αθλητισμός και η οικογένεια του μπάσκετ, καθώς έφυγε από τη ζωή ο μυθικός προπονητής, Γιάννης Ιωαννίδης, μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών αλλά θα παραμείνει για πάντα στις καρδιές των φιλάθλων του Άρη, του Ολυμπιακού της ΑΕΚ, και όσων αγαπούν το μπάσκετ.

Ο «Ξανθός», γνωστός για τον εκρηκτικό του χαρακτήρα, ήταν από τα πρόσωπα που καθόρισαν το μπάσκετ στην χώρα μας και έκαναν πολλούς να το αγαπήσουν.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης χάραξε τη δική του ιστορία μαζί με τον Γκάλη και τον Γιαννάκη στον Άρη, τον Φασούλα και τον Τζόνσον στον Ολυμπιακό, τον Πρέλεβιτς και τον Άντερσον στην ΑΕΚ και πολλούς άλλους δημιουργώντας μυθικές και αλησμόνητες στιγμές στο φίλαθλο κοινό.

Είναι ο προπονητής που κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων τίτλων πρωταθλητή Ελλάδας μέχρι σήμερα, αφού κέρδισε 12 (έναν παραπάνω από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς), καθώς και των περισσότερων νικών σε αγώνες πρωταθλήματος (418 νίκες).
Στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης θα κηδευτεί την Παρασκευή (6/10), στις 17:00, ο Γιάννης Ιωαννίδης.

Σήμερα, παραμονή της ταφής (5/10, 12:00) θα πραγματοποιηθεί η επιμνημόσυνη δέηση στον Άγιο Ιωάννη Βούλας, προκειμένου να πουν το τελευταίο «αντίο» στον «ξανθό» συγγενείς, φίλοι και άνθρωποι του αθλητισμού που δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν στη Θέρμη Θεσσαλονίκης για την εξόδιο ακολουθία.