Γεωργιάδης: “Θέλουμε την επιτυχία των επιχειρήσεων”

«Θέλουμε την επιτυχία των επιχειρήσεων για να μην αφήσουμε κανέναν πίσω. Όλη η κοινωνία θα πάει μπροστά αν κάνουμε το καθήκον μας. Όμως δεν φτάνει μόνο να είναι σταθερή η κυβέρνηση, αλλά χρειάζεται η ενεργοποίηση και των επενδυτών», διαμήνυσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης από την ομιλία του στο δείπνο του συνεδρίου του Economist.

Από τις αναφορές του υπουργού δεν έλειψαν το δημόσιο αλλά και οι πολλαπλές δυνατότητες της χώρας. «Οι δυνατότητες της χώρας μας είναι τεράστιες και ήταν ιστορική ανωμαλία ότι για κάποιες δεκαετίες το εθνικό μας όραμα ήταν να γίνουμε δημόσιοι υπάλληλοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις της κυβέρνησης ως προς την επιχειρηματικότητα, μετρά την εκλογή της. «Ο πρωθυπουργός πέτυχε να πει όλα τα σωστά πράγματα και να κερδίσει και αυτό μας δίνει την πολιτική εξουσιοδότηση να κινηθούμε γρήγορα και αποφασιστικά και να κάνουμε αυτό για το οποίο μας εξέλεξε ο ελληνικός λαός, δηλαδή να μεταμορφώσουμε την Ελλάδα σε επιχειρηματικά φιλική χώρα» ανέφερε ο υπουργός, τονίζοντας συγχρόνως τη συμπόρευση και συνεργασία επενδυτή και κράτους

Ακόμα, γνωστοποίησε ότι ήδη έχουν πραγματοποιηθεί τρεις συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και την ομάδα του, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί συζητήσεις και με τα επιμελητήρια, τον ΣΕΒ και με άλλους φορείς για να ετοιμαστεί το προσχέδιο του νόμου που αφορά στη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας έως τέλος Ιουλίου προκειμένου να ψηφιστεί έως το τέλος Αυγούστου, πριν από τη ΔΕΘ όπου θα παρουσιαστεί η εξέλιξη της χώρας.