Παρασκευή, 11 Ιούλ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Μητσοτάκης στο TikTok: Άνοιξε η πλατφόρμα για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα -Έως 2.500 ευρώ το χρόνο
Τράπεζα της Ελλάδος: “Περιορισμένοι οι συστημικοί κίνδυνοι στην Ελλάδα”
Στη Ρώμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη Διάσκεψη για την Ανάκαμψη της Ουκρανίας 
ΠΑΣΟΚ: Παρών στην τροπολογία Πλεύρη-Λύση είναι η απόρριψη ασύλου και οι γρήγοροι επαναπατρισμοί
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα έχει δεσμευτεί στη στήριξη της Οδησσού
Ευ. Βενιζέλος: Το άρθρο 15 ΕΣΔΑ για το μεταναστευτικό ισοδυναμεί με κατάσταση πολιορκίας
Συντάξεις Αυγούστου 2025: Πότε πληρώνονται
Δικαίωση των Εκπαιδευτικών Ειδικών Κατηγοριών μετά από τις Παρεμβάσεις της ΝΙΚΗΣ 
Νίκος Παπαθανάσης: Ανοιχτή πρόσκληση για την ανάπτυξη πρότυπου πάρκου ύψους 5,3 εκατ. ευρώ
Βασίλης Κικίλιας: Ο Χαφτάρ αντιγράφει τον Ερντογάν και προσπαθεί να εκβιάσει την ΕΕ
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαλλικές εκλογές: Οριακή διαφορά Μακρόν και Μελανσόν

3 έτη ago
Κοινοποίηση
4 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση

Ο πρώτος γύρος ξεκινά σήμερα Κυριακή, 12 Ιουνίου. Ο Ζαν Λικ Μελανσόν, βετεράνος της Αριστεράς, πιστεύει και ελπίζει ότι αυτήν τη φορά τα πράγματα θα κυλήσουν διαφορετικά. Στις Προεδρικές εκλογές συγκέντρωσε στον πρώτο γύρο ένα εντυπωσιακό ποσοστό του 22%, αλλά βρέθηκε στην τρίτη θέση. «Εκλέξτε με πρωθυπουργό» είναι τώρα το προεκλογικό του σύνθημα.

Ο Μελανσόν κατάφερε μετά τις προεδρικές να συνενώσει πίσω του την κατακερματισμένη Αριστερά με τους ταπεινωμένους Σοσιαλιστές, τους Οικολόγους, τους Πράσινους και τους Κομμουνιστές.

Αυτή η νέα «Λαϊκή Οικολογική και Κοινωνική Ένωση» βρίσκεται σε ανοδική πορεία όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Στην θεωρητική περίπτωση που πάρει την πλειοψηφία, ο Μακρόν θα αναγκάζονταν να διορίσει πρωθυπουργό από αυτό το στρατόπεδο.

Με αυτόν τον μοχλό εξουσίας διαφημίζεται ο Μελανσόν στοχευμένα και εμφανίζεται ως αντίπαλος του Γάλλου προέδρου. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να δώσει ώθηση στον προεκλογικό αγώνα, αλλά φαίνεται σαν να χτυπά στον αέρα. Γιατί ο Μακρόν δεν φαίνεται διατεθειμένος να αφιερώσει χρόνο και κόπο στην προεκλογική εκστρατεία και αφήνει στον αντίπαλό του ελεύθερο το πεδίο.

Εάν ο συνασπισμός του Μακρόν, Ensemble!, διατηρήσει τον έλεγχο, ο πρόεδρος θα είναι σε θέση να υλοποιήσει την ατζέντα του όπως πριν. Ωστόσο, παρατηρητές πιστεύουν ότι το κόμμα και οι σύμμαχοι του Μακρόν ενδέχεται να δυσκολεύονται να λάβουν απόλυτη πλειοψηφία – ο μαγικός αριθμός των 289 εδρών – αυτή τη φορά.

Μια κυβέρνηση με μεγάλη, αλλά όχι απόλυτη, πλειοψηφία θα εξακολουθεί να είναι σε θέση να κυβερνήσει, αλλά μόνο με διαπραγματεύσεις με τους βουλευτές.

Αν και ο συνασπισμός του Μελέντσον ενδέχεται να κερδίσει περισσότερες από 200 έδρες, οι τρέχουσες προβλέψεις δίνουν στην αριστερά ελάχιστες πιθανότητες να κερδίσει πλειοψηφία. Ο Μακρόν και οι σύμμαχοί του αναμένεται να κερδίσουν μεταξύ 260 και 320 εδρών, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Ο Μακρόν θα έχει σημαντικές εξουσίες στην εξωτερική πολιτική ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα αυτής της δημοσκόπησης. Ωστόσο, μια κακή εμφάνιση για το συνασπισμό του θα μπορούσε να αποτελέσει αγκάθι στο πλευρό του για το υπόλοιπο της δεύτερης πενταετούς θητείας του. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό για την ατζέντα του προέδρου, η οποία περιλαμβάνει μειώσεις φόρων, μεταρρύθμιση της κοινωνικής πρόνοιας και αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης.

«Εάν ο Μακρόν χάσει τον έλεγχο, θα είναι ένας ταλαντευόμενος πρόεδρος – κυρίως υπεύθυνος εξωτερικών υποθέσεων, άμυνας και Ευρώπης. Ωστόσο, βασικά οικονομικά και εσωτερικά ζητήματα θα αποφασιστούν από την κυβέρνηση. Και αν είναι ο συνασπισμός του Μελέντσον θα είναι πολύ εχθρικός στην ατζέντα του»,δήλωσε ο Olivier Rozenberg, Αναπληρωτής Καθηγητής νομοθετικών σπουδών στο πανεπιστήμιο Sciences Po.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΓαλλίαΕκλογές
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Τουρκική ακταιωρός παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα δίπλα στα Ίμια
Επόμενο άρθρο Μπάιντεν: O Ζελένσκι δεν ήθελε να ακούσει τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ για την εισβολή των Ρώσων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μητσοτάκης στο TikTok: Άνοιξε η πλατφόρμα για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα -Έως 2.500 ευρώ το χρόνο
6 ώρες ago
Τράπεζα της Ελλάδος: “Περιορισμένοι οι συστημικοί κίνδυνοι στην Ελλάδα”
7 ώρες ago
Στη Ρώμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη Διάσκεψη για την Ανάκαμψη της Ουκρανίας 
7 ώρες ago
ΠΑΣΟΚ: Παρών στην τροπολογία Πλεύρη-Λύση είναι η απόρριψη ασύλου και οι γρήγοροι επαναπατρισμοί
8 ώρες ago
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα έχει δεσμευτεί στη στήριξη της Οδησσού
9 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευ. Βενιζέλος: Το άρθρο 15 ΕΣΔΑ για το μεταναστευτικό ισοδυναμεί με κατάσταση πολιορκίας

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δικαίωση των Εκπαιδευτικών Ειδικών Κατηγοριών μετά από τις Παρεμβάσεις της ΝΙΚΗΣ 

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασίλης Κικίλιας: Ο Χαφτάρ αντιγράφει τον Ερντογάν και προσπαθεί να εκβιάσει την ΕΕ

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ – Η ενημέρωση από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?