Γαλλία: Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους για τις συντάξεις – Επεισόδια στο Παρίσι

Χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν, την Πέμπτη, στις μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις και τις πορείες διαμαρτυρίας σε ολόκληρη τη Γαλλία, αντιδρώντας στο σχέδιο της κυβέρνησης να αυξήσει από τα 62 στα 64 έτη το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης.Οι κινητοποιήσεις αποτελούν ένα κρίσιμο τεστ για τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος δήλωσε, την περασμένη Τρίτη, ότι η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, μολονότι αντιδημοφιλής στις δημοσκοπήσεις, είναι ένα «δίκαιο και υπεύθυνο» μέτρο, το οποίο πρέπει να υλοποιηθεί. Ωστόσο, οι διαδηλωτές διαφωνούν.«Πρέπει να αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, όχι η ηλικία συνταξιοδότησης» έγραφε μεγάλο πανό, που κρατούσαν οι απεργοί στην κορυφή της πορείας, στην πόλη Τουρ. «Θα πρέπει να ετοιμάσω από τώρα το Πι μου αν περάσει η μεταρρύθμιση» είπε η 53χρονη Ιζαμπέλ, εξηγώντας ότι η δουλειά της είναι πολύ βαριά και δεν μπορεί να συνεχίσει να την κάνει για άλλα δύο χρόνια μετά τα 62 της.

Εκατοντάδες χιλιάδες συμμετείχαν στις διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde, που βασίζεται σε εκτιμήσεις της αστυνομίας. Στη Νίκαια, στη νότια Γαλλία, ένα μεγάλο πανό έγραφε: «Όχι στη μεταρρύθμιση».

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εμείς τα παρτάλια οι Έλληνες μόνο γκρίνια και παράπονα. Καφενειακα. Ποτέ στους δρόμους. Ποτέ δυναμικά. Στο μόνο που λέω μπράβο στην εν δυνάμει μουσουλμανική χώρα ( Γαλλία ) είναι ότι οι Γάλλοι διεκδικούν. Πολεμάνε για τα δικαιώματα και τα συμφέροντά τους. Εμείς εδώ είμαστε σαπιλα. Μαθημενοι στα ξεροκοματα. Ραγιαδες