Γαλλία επίθεση: Αυτός είναι ο ελληνορθόδοξος ιερέας που δέχθηκε τα πυρά – Μία σύλληψη

35

Στη σύλληψη ενός υπόπτου για την επίθεση σε ελληνορθόδοξο ιερέα στη Λυών προχώρησε η γαλλική αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες από τα τοπικά μέσα. Υπενθυμίζεται πως το μεσημέρι του Σαββάτου ένας άνδρας πυροβόλησε τον ιερέα, την ώρα που έκλεινε την εκκλησία St. Lazare στο 7ο διαμέρισμα της Λιόν. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ύποπτος ενδεχομένως να «αντιστοιχεί στην περιγραφή που έδωσαν οι πρώτοι μάρτυρες, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει σαφές αν όντως εμπλέκεται με το αιματηρό περιστατικό.

Ο εισαγγελέας της Λυών, Νικολά Ζακέτ, επιβεβαίωσε την σύλληψη ενός υπόπτου, λέγοντας πως συνελήφθη σε κεμπαπτζίδικο.Ο Έλληνας ιερέας
Ο ιερέας «ετοιμαζόταν να κλείσει την εκκλησία του», την ώρα που σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί στο εσωτερικό του ναού, σύμφωνα με αστυνομική πηγή και με πηγή προσκείμενη στην έρευνα. «Δεν υπήρχε λειτουργία» και «ο ιερέας δεν φορούσε ράσο» διευκρίνισε.Ο 52χρονος ιερέας που πυροβολήθηκε δύο φορές, δέχτηκε πυροβολισμό «στο ήπαρ και εξ επαφής» και η κατάστασή του είναι πολύ σοβαρή.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, η μικρή εκκλησία βρίσκεται στο κέντρο της Λιόν, σε γειτονιά με κατοικίες, και με ελάχιστους περαστικούς στους δρόμους αυτό το πρώτο Σαββατοκύριακο της καραντίνας. Ο ιερέας δέχθηκε δύο σφαίρες και τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα. Πηγή προσκείμενη στους τοπικούς εισαγγελείς στη Λιόν είπε ότι η εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα για απόπειρα δολοφονίας.

Ο ιερέας Ν.Κ. είναι πατέρας δυο παιδιών. Είναι θεολόγος, ιστορικός και δίδασκε στο Πανεπιστήμιο της πόλης, μαθήματα Βυζαντινής Ιστορίας. Διέμενε εδώ και χρόνια στη Λιόν, με την οικογένειά του.