Βρυξέλλες: Στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Αλέξης Τσίπρας

[ad_1]

Η αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, το Brexit, οι σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Κίνα, θέματα ανταγωνιστικότητας και εμβάθυνσης της ενιαίας αγοράς, θα βρεθούν στο επίκεντρο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι εργασίες το οποίου ξεκινούν σήμερα στις Βρυξέλλες.
Το Brexit αναμένεται να κυριαρχήσει στις συζητήσεις, με τους ηγέτες της Ε.Ε. να τοποθετούνται επί της πρότασης που κατέθεσε με επιστολή της η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, με την οποία ζητεί να δοθεί τρίμηνη παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου.
Το ζήτημα των σχέσεων της Ε.Ε. με την Κίνα θα συζητηθεί στο αποψινό δείπνο εργασίας και, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να επισημάνει ότι η Κίνα είναι στρατηγικός εταίρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό πρέπει να γίνει σαφές μέσω της Κοινής Δήλωσης στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής.
Ο Αλέξης Τσίπρας το μεσημέρι θα συμμετάσχει στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Αναλυτικά το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού:
Πέμπτη 21 Μαρτίου:
30: Συμμετοχή του Πρωθυπουργού στην Προπαρασκευαστική Σύνοδο του PES
30: Έναρξη εργασιών της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
30: Δείπνο εργασίας των ηγετών της ΕΕ με θέμα τις σχέσεις ΕΕ – Κίνας
Παρασκευή 22 Μαρτίου
45: Έναρξη εργασιών ολομέλειας Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Στη Βελγική πρωτεύουσα βρίσκεται και ο πρόεδρος της ΝΔ για την σύνοδο του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σε ομογενείς για την σημασία των ευρωεκλογών. Τους ζήτησε να έρθουν να ψηφίσουν στην Ελλάδα δεσμευόμενος ότι  αυτή θα είναι η τελευταία φορά που θα είναι υποχρεωμένοι να ταξιδέψουν για να ψηφίσουν σε εθνικές εκλογές.
ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σχετικές ειδήσεις: 
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]