Βροχή από ρουκέτες σκοτώνει 3 και τραυματίζει 22 σε συγκέντρωση στην Καμπούλ

[ad_1]

Πολλές ρουκέτες εκτοξεύθηκαν σήμερα σε μια συγκέντρωση μελών της σιιτικής μουσουλμανικής μειονότητας των Χαζάρων στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ.
Τρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 22 τραυματίστηκαν , αναμεσα του και παιδιά.
Δεν έχει υπάρξει ακόμη ανάληψη της ευθύνης αλλά οι Χάζαροι έχουν στη διάρκεια των ετών δεχτεί επιθέσεις από σουνίτες μουσουλμάνους ενόπλους όπως οι Ταλιμπάν, η αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος.
Τουλάχιστον 10 εκρήξεις περιγράφει το δίκτυο TOLO News, το οποίο είχε στείλει ένα συνεργείο στην περιοχή για να καλύψει σε ζωντανή μετάδοση την εκδήλωση.
Εκατοντάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι όπως ο επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας του Αφγανιστάν Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ, βρίσκονταν στη συγκέντρωση, μια τελετή μνήμης κατά την επέτειο από τον θάνατο ενός ηγέτη τους.
Μετά τις εκρήξεις οι συγκεντρωμένοι έτρεχαν πανικόβλητοι προς κάθε κατεύθυνση. Ο προεδρικός υποψήφιος Μοχάμαντ Χανίφ Ατμάρ γλίτωσε χωρίς να τραυματιστεί αλλά οκτώ από τους σωματοφύλακές του τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, τον Καντέρ Σαχ, η κατάστασή τους είναι σταθερή.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε μια μέρα μετά την επίθεση αυτοκτονίας και στη συνέχεια την ένοπλη επίθεση με στόχο μια κατασκευαστική εταιρεία στην πόλη Τζαλαλαμπάντ του ανατολικού Αφγανιστάν, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 16 ανθρώπους και την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP
Σχετική είδηση: Επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν με 16 νεκρούς
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]