Βρετανία: Νέα ήττα της πρωθυπουργού στη Βουλή των Αντιπροσώπων (video)

[ad_1]

Η  πρόταση  την οποία κατέθεσε η κυβέρνηση, ζητώντας περισσότερο χρόνο στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, καταψηφίστηκε από τους βουλευτές, με 303 ψήφους έναντι 258.  Παράλληλα ωστόσο καταψηφίστηκαν οι δύο τροπολογίες που είχαν υποβληθεί, από το Κόμμα των Εργατικών και το Εθνικό Κόμμα Σκοτίας.

Αμέσως μετά την ψηφοφορία, ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, μετά την ψηφοφορία στη Βουλή, τόνισε ότι το αποτέλεσμα αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει πλειοψηφία που να στηρίζει τις πράξεις της πρωθυπουργού,  την οποία κατηγόρησε ότι  βαδίζει προς τις 29 Μαρτίου χωρίς συγκροτημένο σχέδιο.
Η αντιπολίτευση εξέφρασε έκπληξη για την απουσία από την συζήτηση της Τερέζα Μέι, την οποία κάλεσε να «επιστρέψει στο Κοινοβούλιο» και να εξηγήσει ποια είναι τα σχέδιά της.
Η τροπολογία που κατέθεσε το κόμμα των Εργατικών, με την οποία ζητούσε να είναι η 27η Φεβρουαρίου η καταληκτική ημερομηνία για την ψήφιση της συμφωνίας αποχώρησης, καταψηφίστηκε με 322 ψήφους έναντι 306. Η τροπολογία του Εθνικού Κόμματος Σκοτίας, που ζητούσε την παράταση του άρθρου 50, καταψηφίστηκε με 315 έναντι 93.
Η καταψήφιση της βασικής πρότασης της κυβέρνησης θεωρήθηκε αναμενόμενη από τη στιγμή που η ομάδα των σκληροπυρηνικών βουλευτών του Συντηρητικού κόμματος (ERG) αποφάσισε να απέχει από την συγκεκριμένη ψηφοφορία.
Εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι, επανέλαβε ότι η πρόταση που ενέκριναν οι βουλευτές στις 29 Ιανουαρίου (στην προηγούμενη διαδικασία συζήτησης για Brexit) παραμένει ως η μόνη που εκφράζει αυτό που θέλει η Βουλή των Κοινοτήτων, δηλαδή νομικά δεσμευτικές αλλαγές γύρω από το backstop. Όπως επεσήμανε, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να επιδιώκει με την ΕΕ την διασφάλιση της έγκαιρης αποχώρησης στις 29 Μαρτίου.
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη
 
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]