Βρετανία: Βήμα προσέγγισης Κόρμπιν – Μει “αν εγκριθεί η συμφωνία της”

15

[ad_1]

Ο ηγέτης των Βρετανών Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν άφησε σήμερα να εννοηθεί ότι θα υποστηρίξει μια πρόταση βουλευτών που προβλέπει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη συμφωνία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για το Brexit αν η τελευταία εγκριθεί από το Κοινοβούλιο.
Η Μέι αναμένεται να θέσει και πάλι σε ψηφοφορία αυτή την εβδομάδα τη συμφωνία αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως δύο από τους υπουργούς της κυβέρνησής της άφησαν σήμερα να εννοηθεί ότι η συντηρητική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αυτή την ψηφοφορία μόνο αν διαθέτει την απαραίτητη υποστήριξη για να εγκριθεί από το Κοινοβούλιο.
Ο Κόρμπιν, που εμφανίζεται απρόθυμος να υποστηρίξει ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit, λέει εδώ και καιρό ότι θα προσπαθήσει να σταματήσει αυτό που αποκαλεί ένα «εκτρωματικό» Συντηρητικό Brexit.
Σήμερα, ο Κόρμπιν είπε πως οι Εργατικοί πιθανότατα θα υποστηρίξουν μια πρόταση, ή μια τροπολογία, δύο βουλευτών των Εργατικών, του Πίτερ Κάιλ και του Φιλ Γουίλσον, με σκοπό μια «επιβεβαιωτική ψηφοφορία» αν η συμφωνία της Μέι εγκριθεί από το Κοινοβούλιο.
«Ναι, θα την υποστηρίξουμε αλλά προφανώς θα πρέπει να δούμε τη διατύπωσή της», δήλωσε στο Sky News και πρόσθεσε πως οι Εργατικοί δεν θα υποστηρίξουν τη συμφωνία της Μέι. «Η προτεραιότητα είναι να διασφαλίσουμε δεν θα ηττηθούμε την 29η Μαρτίου».
Ο Κόρμπιν αντιμετωπίζει εδώ και καιρό πίεση από μέλη του κόμματός του να υποστηρίξει ένα δεύτερο δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή ή την αποχώρηση της Βρετανίας στην ΕΕ αλλά φοβάται ότι θα απομακρύνει τους ψηφοφόρους των Εργατικών που υποστήριξαν το Brexit.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]