Βρασνά: Στα μπλόκα οι κάτοικοι

Στα μπλόκα παραμένουν οι κάτοικοι των Βρασνών που αντιδρούν στην μεταφορά προσφύγων στην περιοχή τους. Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο είχε χθες στην Αθήνα ο δήμαρχος Βόλβης.
Ο κ. Λιάμας έλαβε τη διαβεβαίωση του υπουργού ότι δεν θα μεταφερθούν άλλοι πρόσφυγες όχι μόνο στα Βρασνά αλλά και σε όλο το παραλιακό μέτωπο του δήμου Βόλβης.

Το απόγευμα ο Δήμαρχος θα έχει συνάντηση με την επιτροπή των κατοίκων προκειμένου να τους ενημερώσει.

Επίσης θα υπάρξει μέριμνα για την ενίσχυση των κρατικών δομών στο Δήμο προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες από την παρουσία 2.000 προσφύγων στις δύο δομές στα Λουτρά Ν. Απολλωνίας και στο Βαγιοχώρι.

Συγκεκριμένα θα ενισχυθούν οι έλεγχοι της αστυνομίας και οι περιπολίες για την αποφυγή παράνομων ενεργειών και θα ενισχυθεί με προσωπικό το Κέντρο Υγείας Μαδύτου.

Σύμφωνα με τον κ. Λιάμα δεν δόθηκε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης αυτών των δεσμεύσεων ωστόσο όπως είπε τον διαβεβαίωσαν πως θα γίνει άμεσα.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα της φοίτησης των προσφυγόπουλων σε σχολεία. Όπως είπε ο κ. Λιάμας τα παιδιά θα κάνουν μάθημα απογευματινές ώρες σε κτήριο στην περιοχή της Νυμφόπετρας. Σήμερα για το ζήτημα αυτό θα έχει συνάντηση με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης.

1 ΣΧΟΛΙΟ