Βραζιλία: Κατηγορίες κατά δύο πρώην αστυνομικών για την δολοφονία της Μ. Φράνκο

33

[ad_1]

Κατηγορίες εναντίον δύο πρώην αστυνομικών απαγγέλθηκαν χθες Παρασκευή για τη δολοφονία της δημοτικού συμβούλου του Ρίο Μαριέλ Φράνκο και του οδηγού της, ένα έγκλημα που σόκαρε τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο.
Ο Ρόνι Λέσα και ο Έλσιο Βιέιρα ντε Κεϊρός συνελήφθησαν την Τρίτη, δύο ημέρες πριν την πρώτη επέτειο από τη δολοφονία της μαύρης, ομοφυλόφιλης, προοδευτικής δημοτικού συμβούλου του Ρίο και του οδηγού της Άντερσον Γκόμες.
Ο δικαστής Γκουστάβο Καλίλ ζήτησε εξάλλου να παγώσουν τα περιουσιακά στοιχεία των δύο κατηγορούμενων, με στόχο να διασφαλιστεί αποζημίωση για τους συγγενείς των θυμάτων, εφόσον αυτοί καταδικαστούν.
Η Φράνκο είχε γεννηθεί στη φαβέλα Μαρέ και εμπλεκόταν ενεργά στη μάχη κατά του ρατσισμού, της ομοφοβίας και της αστυνομικής βίας. Δολοφονήθηκε μαζί με τον οδηγό της Άντερσον Γκόμες το βράδυ της 14ης Μαρτίου 2018 σε ηλικία 38 ετών.
Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους δύο πρώην αστυνομικούς ότι συνδέονται με συμμορίες του Ρίο και ότι έλαβαν 200.000 ρεάλ (περίπου 46.000 ευρώ) για τις δολοφονίες.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο Λέσα είναι αυτός που σκότωσε τη Φράνκο και τον οδηγό της, ενώ ο Κεϊρός οδηγούσε το αυτοκίνητο που τους έστησε ενέδρα.
Και οι δύο κατηγορούμενοι παρέμειναν σιωπηλοί στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ενώ οι δικηγόροι τους δήλωσαν ότι οι πελάτες τους είναι αθώοι.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]