Δευτέρα, 17 Νοέ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Τουρισμός για όλους 2025: Νέοι δικαιούχοι στο πρόγραμμα
e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών από 17 έως 21 Νοεμβρίου
«Εξοικονομώ 2025»:Περί τις 55.000 οι αιτήσεις μέχρι στιγμής
Πόθεν Έσχες: Τελευταία προθεσμία για τις δηλώσεις – Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα και ποιοι με φυλάκιση
Μάτι: Ισόβια σύνταξη 1.700 ευρώ για συγγενείς και εγκαυματίες 
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα κερδίζει επενδυτική εμπιστοσύνη με τη δεύτερη αναβάθμιση από τον Fitch
Στην Αθήνα σήμερα ο Ζελένσκι 
Δεκέμβριος 2025: Ημερομηνίες καταβολής συντάξεων
Δημόσιο: Ετοιμάζονται σχεδόν 9.000 νέες προσλήψεις από το υπουργείο Εσωτερικών
Ευρωπαϊκά λιμάνια: Υψηλό το κόστος μεταφοράς στην πράσινη ενέργεια για τα κράτη και τις εταιρείες
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την ενδοοικογενειακή βία – Η τροποποίηση Φλωρίδη

10 μήνες ago
Κοινοποίηση
5 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


Το νομοσχέδιο για την ενδοοικογενειακή βία συζητείται και ψηφίζεται σήμερα (23/1) στη Βουλή. Αντιπαράθεση, όμως, σημειώθηκε για το άρθρο 41 του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, που αφορά στη σύσταση τριμελούς ιατροδικαστικής επιτροπής. Πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως σημαντικό νομοσχέδιο το οποίο έχει ως στόχο την αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για την ενδοοικογενειακή βία, τη σεξουαλική παρενόχληση στους χώρους εργασίας, αλλά και την προστασία των ανηλίκων από σεξουαλική εκμετάλλευση ακόμη και μέσω του διαδικτύου.

Νομοτεχνική βελτίωση με την οποία θα ξεκαθαρίζεται ότι η Τριμελής Επιτροπή των Ιατροδικαστών δεν θα μπορεί να επανεξετάσει οποιαδήποτε ιατροδικαστική έκθεση αν δεν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα ή ανακριτή, προανήγγειλε ότι θα καταθέσει σε λίγη ώρα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης.

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Φλωρίδη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ενδοοικογενειακή βία στην Ολομέλεια τη Βουλής, απορρίπτοντας τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης που υποστήριξε ότι πίσω από τη σύσταση της Τριμελούς Επιτροπής Ιατροδικαστών κρύβεται η προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκαλύψει ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών.

«Ισχυρίζονται κάποιοι ότι στη διάταξη που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο, υπάρχει κάτι που έχει σχέση ενδεχομένως με την τραγωδία των Τεμπών και μια απόπειρα συγκάλυψης. Με απόλυτη σαφήνεια ξεκαθάρισε χθες ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και το συμπληρώνω κι εγώ σήμερα ότι η διάταξη αυτή που προβλέπει την Τριμελή επιτροπή Ιατροδικαστών η οποία μπορεί να επανεξετάσει μία ιατροδικαστική έκθεση την έχουμε πάρει αυτούσια από το αγγλικό δίκαιο και από το γερμανικό.

Αυτή η επιστημονική δυνατότητα -γιατί παρακολουθείτε στα κανάλια τι γίνεται με τους ιατροδικαστές που τσακώνονται και γίνεται ένας χαμός- δίνεται για να υπάρχει μία επιστημονική παρέμβαση από Τριμελή Επιτροπή Ιατροδικαστών για να μπορεί να τα αξιολογήσει», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φλωρίδης.

Και συμπλήρωσε: «Για να μην μείνει καμία αμφιβολία για το τι συζητάμε εδώ -και επειδή έχετε εμπιστοσύνη, όπως μας λέτε, στην ελληνική δικαιοσύνη- η διάταξη θα γίνει ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα ή του ανακριτή. Ξεκαθαρίζω ότι ο εισαγγελέας και ο ανακριτής δικαιούνται ανά πάσα στιγμή να διατάξουν και να δώσουν οποιαδήποτε στιγμή οποιαδήποτε παραγγελία θέλουν. Αυτό που θα διατυπωθεί τώρα είναι ότι αυτή η Τριμελής Επιτροπή των Ιατροδικαστών μπορεί να ενεργήσει μόνο με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα ή του ανακριτή».

Ο κ. Φλωρίδης απέρριψε αιτιάσεις περί δυνατότητας του υπουργείου Δικαιοσύνης να παρέμβει, αντιτείνοντας ότι «το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει καμία δουλειά με ανακριτικές πράξεις».

«Όποιος και να το προτείνει, στη διάταξη που θα καταθέσουμε λέμε ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό, αν δεν συμφωνήσει ο ανακριτής ή ο εισαγγελέας. Όποιος και να το προτείνει, η Τριμελής Επιτροπή των Ιατροδικαστών δεν θα μπορεί να επιληφθεί αν δεν συμφωνήσει ο εισαγγελέας ή ο ανακριτής», κατέληξε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο κ. Φλωρίδης, προέβη σε αυτή την κίνηση έπειτα από αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και ιδιαιτέρως της τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελίας Λιακούλη, η οποία και ανέδειξε το εν λόγω ζήτημα.

Σύμφωνα με τη βουλευτή Λάρισας μέσω της συγκεκριμένης διάταξης η κυβέρνηση «επιχειρεί να επαναξιολογήσει τα αίτια θανάτου των θυμάτων των Τεμπών, όταν τα ηχητικά ντοκουμέντα δείχνουν ότι τα παιδιά θα ζούσαν και μετά τη σύγκρουση, ενώ κάηκαν ζωντανά». Ακόμη η κυρία Λιακούλη, από το βήμα της Βουλής υποστήριξε ότι το πρόσωπο που είναι επικεφαλής της τριμελούς επιτροπής είναι ο Νίκος Καρακούκης, προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών, ο οποίος, όπως είπε, ήταν και ιατροδικαστής στην υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, είπε ότι «Φέρνει μία διάταξη φωτογραφική για την ιατροδικαστική υπηρεσία προκειμένου να ορίσει λοιπόν τον κύριο Καρακούκη, προϊστάμενο με παράταση θητείας
μιας επιτροπής που ορίζεται από τον υπουργό, δηλαδή από τον κ. Φλωρίδη, δηλαδή από τον κύριο Μητσοτάκη, προκειμένου να παρεμβαίνει στην απονομή της δικαιοσύνης».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Ριζούπολη: Γυναίκα έχασε τη ζωή της από φωτιά στην οικία της
Επόμενο άρθρο ΔΥΠΑ: Το Σάββατο και την Κυριακή 24 & 25/1 οι «Ημέρες Καριέρας»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τουρισμός για όλους 2025: Νέοι δικαιούχοι στο πρόγραμμα
11 ώρες ago
e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών από 17 έως 21 Νοεμβρίου
12 ώρες ago
«Εξοικονομώ 2025»:Περί τις 55.000 οι αιτήσεις μέχρι στιγμής
13 ώρες ago
Πόθεν Έσχες: Τελευταία προθεσμία για τις δηλώσεις – Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα και ποιοι με φυλάκιση
14 ώρες ago
Μάτι: Ισόβια σύνταξη 1.700 ευρώ για συγγενείς και εγκαυματίες 
15 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Αλεξάνδρα Σδούκου για ΕΛΤΑ –«Έρχεται ο ταχυδρόμος κατ’ οίκον»

Για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το κλείσιμο 46 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, μίλησε μεταξύ άλλων…

Αλεξία Χαρακίδα

Θεσσαλονίκη: Κυλιόμενη Σκάλα Εκτός Λειτουργίας στο Μετρό «Πανεπιστήμιο» – Ουρές και Πίεση σε Ώρα Αιχμής

Το θέμα αναδείχθηκε ζωντανά στην εκπομπή «Αυτοδιοικητικό Μέτωπο» με την Ευδοξία Βροχίδου στη Βεργίνα Τηλεόραση, μέσα…

Αλεξία Χαρακίδα

Ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και στον Στέργιο Καλόγηρο

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και τον…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα κερδίζει επενδυτική εμπιστοσύνη με τη δεύτερη αναβάθμιση από τον Fitch

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αθήνα σήμερα ο Ζελένσκι 

Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Πρώτη προτεραιότητα η άμυνα στην ακρίβεια

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Είμαι και πολιτικός και τεχνοκράτης, έχω συμβόλαιο 4ετίας με τον λαό

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?