Βουλή: Στις αρμόδιες επιτροπές το ν/σ για την εξόφληση οφειλών σε 120 δόσεις(video)

[ad_1]

Ξεκίνησε στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, με τη διαδικασία του επείγοντος, το νομοσχέδιο με τη ρύθμιση των 120 δόσεων σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και ΟΤΑ, το οποίο θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια την Τρίτη 14 Μαΐου, ώστε να ανοίξει άμεσα η πλατφόρμα για όλους, μετά τη δημοσίευση του νόμου στο ΦΕΚ.
Η κυβέρνηση εισηγήθηκε τη διαδικασία του επείγοντος σημειώνοντας, δια του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου, ότι το επείγον δικαιολογείται από μια σειρά θεμάτων που πρέπει να ρυθμιστούν άμεσα όπως για παράδειγμα, η κατάργηση των ηλικιακών περιορισμών για τον επιζώντα σύζυγο στις συντάξεις χηρείας.
Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε το νομοσχέδιο να συζητηθεί στη Βουλή με την «κανονική διαδικασία», αλλά, κατά πλειοψηφία, έγινε δεκτή η εισήγηση της κυβέρνησης και έτσι το μεσημέρι έχει οριστεί δεύτερη συνεδρίαση με αντικείμενο την ακρόαση φορέων.
«Η ΝΔ επέλεξε να βάλει τρικλοποδιά στην ψήφιση του νομοσχεδίου» σχολίασε ο κ. Πετρόπουλος.

Η ρύθμιση είναι ανοικτή σε όλους τους οφειλέτες, καθώς αφορά χρέη που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα μέχρι τις 31/12/2018, χωρίς εισοδηματικά ή περιουσιακά κριτήρια.
Ερωτήσεις και απαντήσεις για τις 120 δόσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία
Ο δικηγόρος-εργατολόγος Γ. Μαυρωνάς δίνει διευκρινίσεις και απαντά σε απορίες σε σχέση με τις 120 δόσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ερωτήσεις και απαντήσεις για τις 120 δόσεις προς την εφορία
Η φοροτεχνικός Μ.Μεθενίτη απαντά σε ερωτήματα πολιτών όσον αφορά στις προϋποθέσεις για να επωφεληθεί κάποιος από τη ρύθμιση των 120 δόσεων προς την εφορία.

Πηγή ΕΡΤ, ρεπορτάα Αν. Μανουσέλη
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]