Βιετνάμ: Σε εξέλιξη η συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ- Κιμ Γιονγκ Ουν

13

[ad_1]

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ- Κιμ Γιονγκ Ουν στο Ανόι. Νωρίτερα, πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στο πλευρό του καθώς άρχιζαν τις συνομιλίες τους για το βορειοκορεατικό πρόγραμμα ανάπτυξης πυρηνικών όπλων, διαβεβαίωσε  απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ότι «δεν πιέζεται» από τον χρόνο και δίνει την προτεραιότητα στην επίτευξη μιας «καλής συμφωνίας».
«Δεν πιέζομαι. Η ταχύτητα δεν είναι τόσο σημαντική όσο αυτό για μένα», διαβεβαίωσε κατά τη διάρκεια μιας σύντομης συνέντευξης Τύπου.
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν υποσχέθηκε ότι θα κάνει «ό,τι καλύτερο μπορεί» ώστε η συνάντηση κορυφής να φέρει ικανοποιητικό αποτέλεσμα. «Βαδίσαμε πλάι-πλάι στο Ανόι» και «συνεχίσαμε τον καλό διάλογο που έχουμε», ανέφερε. «Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ σήμερα για να καταλήξουμε σε σπουδαία αποτελέσματα», σε «θετικά αποτελέσματα», πρόσθεσε.
Το βορειοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων KCNA μετέδωσε ότι οι δύο ηγέτες είχαν «ειλικρινείς» και «σε βάθος» συνομιλίες ώστε να προετοιμάσουν το έδαφος για να υπάρξουν συνολικά και ιστορικά αποτελέσματα στη δεύτερη σύνοδο κορυφής ΗΠΑ-ΛΔ Κορέας.
Οι Τραμπ και Κιμ συνεχίζουν σήμερα τη δεύτερη σύνοδο κορυφής των δύο κρατών που διεξάγεται μέσα σε οκτώ μήνες. Αντάλλαξαν κομπλιμέντα στο επίσημο δείπνο τους, ωστόσο δεν υπήρξε κάποια σαφής ένδειξη προόδου στη διαπραγμάτευση για το ζήτημα-κλειδί της αποπυρηνικοποίησης.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]