Βενεζουέλα: Χάος από το μπλακ άουτ – NYT: Από μολότοφ η φωτιά στα φορτηγά

[ad_1]

Βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι New York Times δείχνουν ότι δεν πυρπόλησαν δυνάμεις του Μαδούρο φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια στα σύνορα Βενεζουέλας-Κολομβίας, στις 23 Φεβρουαρίου, αλλά μολότοφ που έριξε διαδηλωτής της αντιπολίτευσης. Στη χώρα πάντως επικρατεί χάος, καθώς συνεχίζεται το μπλακ άουτ.
Τεντωμένα νεύρα, ταλαιπωρία και αγανάκτηση για τους πολίτες σε πολλές περιοχές της Βενεζουέλας που πρέπει να περάσουν πέμπτη μέρα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Ακινητοποιημένοι στο μποτιλιάρισμα ή στο σκοτάδι μέσα στα σπίτια τους. Ψάχνουν σήμα για τα κινητά τηλέφωνα, λεωφορείο, γιατί το μετρό δεν λειτουργεί και καταστήματα που να μην έχουν κατεβάσει ρολά.
Κάποιες φορές η ηλεκτροδότηση αποκαθίσταται αλλά μόνο για λίγες ώρες.
Στη διάρκεια του μπλακ άουτ έγιναν λεηλασίες σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα με είδη σπιτιού. Η κυβέρνηση έκλεισε σχολεία και επιχειρήσεις, ενώ δραματική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία με αναφορές για τουλάχιστον 15 νεκρούς λόγω των μηχανημάτων που δεν δουλεύουν.
Λύση υπόσχονται ότι θα δώσουν και ο πρόεδρος και ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος, που αλληλοκατηγορούνται για το χάος.
Ο Γουαϊδό επιμένει ότι θα φέρει νέα ανθρωπιστική βοήθεια από το εξωτερικό.

Κάποια από τα προηγούμενα φορτία κάηκαν στα σύνορα, με την αντιπολίτευση και την Ουάσιγκτον να κατηγορούν τις δυνάμεις του Μαδούρο. Αλλά οι New York Times αμφισβητούν τον ισχυρισμό. Η ανάλυση των βίντεο από την εφημερίδα δείχνει ότι η φωτιά πιθανώς προκλήθηκε από τις μολότοφ που πετούσαν οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης. Το φλεγόμενο φιτίλι αποκολλήθηκε από το μπουκάλι και έπεσε πάνω στο φορτηγό.
Επιμέλεια: Π. ΓκόνοςΠηγή: ΕΡΤ1
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]