Βελόπουλος: Εάν ποτέ γίνει δίκη, εμείς θα πάμε μάρτυρες κατηγορίας κατά του… Ερντογάν

84

Την είδηση ότι η Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας ξεκίνησε έρευνα εναντίον της εφημερίδας “Δημοκρατία” για το πρωτοσέλιδό της σχετικά με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχολιάζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, σημειώνοντας πως “εάν γίνει ποτέ δίκη, εμείς θα πάμε μάρτυρες κατηγορίας κατά του… Ερντογάν”.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του, ο Κυριάκος Βελόπουλος αναφέρει πως “γνωρίζαμε ότι ο φασίστας στην νοοτροπία Ερντογάν έχει πρόβλημα με την δημοκρατία. Δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα είχε πρόβλημα και με την εφημερίδα «Δημοκρατία» που τον αποκάλεσε όπως το αξίζει. Η στήριξη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ στην εφημερίδα «Δημοκρατία» και τους δημοσιογράφους της, είναι αυτονόητη και έμπρακτη. Εάν λοιπόν γίνει ποτέ δίκη εμείς θα πάμε μάρτυρες κατηγορίας κατά του….Ερντογάν!”.Τις πρακτικές που εφαρμόζει στον τουρκικό Τύπο επιχειρεί να εφαρμόσει εις βάρος ελληνικής εφημερίδας ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι του κ. Ερντογάν κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία της Αγκυρας για προσβολή του Τούρκου προέδρου από την εφημερίδα «Δημοκρατία», της οποίας ο πρωτοσέλιδος τίτλος στις 18 Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρουν στην προσφυγή τους, περιείχε υβριστικές εκφράσεις κατά του κ. Ερντογάν στα τουρκικά και τα αγγλικά, συνοδευόμενες από τη φωτογραφία του. Στην αίτησή τους υπάρχουν επίσης αποσπάσματα από το δημοσίευμα.

Η μηνυτήρια αναφορά στρέφεται κατά προσώπων και συγκεκριμένα κατά του αρθρογράφου της εφημερίδας Μανώλη Κοττάκη, του διευθυντή Δημήτρη Ριζούλη και των διευθυντών σύνταξης Ανδρέα Καψαμπέλη και Γιώργου Γιατρουδάκη.Ανακοίνωση από το ΥΠΕΞ
Ανακοίνωση σχετικά με το θέμα έχει δώσει στη δημοσιότητα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, στην οποία αναφέρεται:
«Η ελευθερία έκφρασης και η ελευθερία του Τύπου είναι απολύτως κατοχυρωμένες στην Ελλάδα.

Το γεγονός αυτό δεν αναιρεί την υποχρέωση αποχής από ύβρεις έναντι της προσωπικότητος οιουδήποτε ατόμου, κατά μείζονα λόγο ξένων ηγετών.

Η χρήση υβριστικών εκφράσεων απάδει προς τον πολιτικό πολιτισμό της χώρας μας και δεν μπορεί παρά να καταδικάζεται».

Για το θέμα είχε κληθεί στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αγκυρα, ο οποίος έγινε αποδέκτης επίσημης διαμαρτυρίας από την πλευρά της τουρκικής κυβέρνησης.