Αύριο στις 7 ανοίγουν οι κάλπες-Μάθε πού ψηφίζεις-Χαλαροί σήμερα οι πολιτικοί αρχηγοί (video)

[ad_1]

Έπεσε η αυλαία της προεκλογικής περιόδου. Οι κάλπες για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα ανοίξουν αύριο το πρωί στις 7 και θα μείνουν ανοιχτές μέχρι τις 7 το βράδυ.
Οι ψηφοφόροι μπορούν να πληροφορηθούν πού ψηφίζουν, μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr.

Επίσης καλώντας στο Τηλεφωνικό Κέντρο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στον αριθμό 2131361500, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.
Τα πρώτα αποτελέσματα, των εκλογών θα σταλούν το βράδυ της Κυριακής από τους δικαστικούς αντιπροσώπους.
Χθες πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στο υπουργείο Εσωτερικών η τελική πρόβα για τη συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων.
Οι ψηφοφόροι μπορούν να βρουν όλες τις πληροφορίες για τη σταυροδοσία στην Περιφέρεια-Περιφερειακή Ενότητα και τον Δήμο-Δημοτική Ενότητα, καθώς και των Κοινοτήτων στην εφαρμογή του Υπουργείου Εσωτερικών . Επιλέγουν μια περιοχή πάνω στο χάρτη για να δουν τις σχετικές εκλογικές πληροφορίες.
Επίσης, μπορούν να ενημερωθούν σχετικά από τον οικείο Δήμο, καθώς και από τις εφορευτικές επιτροπές κατά την ημέρα ψηφοφορίας.
Να σημειωθεί επίσης ότι λόγω της μεγάλης αύξησης των εκλογικών τμημάτων, καθώς για πρώτη φορά διεξάγονται τετραπλές εκλογές στη χώρα μας (ευρωεκλογές, περιφερειακές, δημοτικές και κοινοτικές), το υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει ότι ενδέχεται οι ψηφοφόροι να ψηφίζουν αυτή τη φορά σε διαφορετικό σχολικό συγκρότημα από αυτό που ψήφιζαν συνήθως.
Επί ποδός βρίσκεται η τροχαία στο εθνικό οδικό δίκτυο για την ασφαλή μετακίνηση των ετεροδημοτών. Όσοι επιλέξουν να μετακινηθούν ανήμερα των εκλογών θα βρουν τις μπάρες των διοδίων ανοιχτές.

Το μέτρο ελεύθερης διέλευσης θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, έως και τα μεσάνυχτα της Κυριακής.
Η  ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει προγραμματίσει επιπλέον δρομολόγια και παρέχει έκπτωση 30% στους ετεροδημότες, με  την επίδειξη αντιγράφου, όπου θα υπάρχουν τα στοιχεία και το εκλογικό τμήμα της περιφέρειας, στο οποίο ψηφίζουν.
Στο Κερατσίνι βρέθηκε το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας, στο Παγκράτι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην Καισαριανή η Φώφη Γεννηματά, στο Περιστέρι ο Δημήτρης Κουστούμπας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Σχετική είδηση: Όλα έτοιμα για τις κάλπες της Κυριακής-Μάθε πού ψηφίζεις (video)
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]