Αχαΐα και Ναυπακτία στο έλεος της κακοκαιρίας: Εγκλωβίστηκαν 1000 άτομα

Ðëçììýñåò óôçí Áéôùëïáêáñíáíßá ôï ÓÜââáôï 2 Äåêåìâñßïõ 2017. (EUROKINISSI)

Ολονύχτια μάχη έδωσαν οι πυροσβέστες για να διασώσουν ανθρώπους καθώς η κακοκαιρία σάρωσε την Αχαΐα και την Ναυπακτία. Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι εγκλωβίστηκαν σε κέντρο διασκέδασης όπου εμφανιζόταν γνωστή τραγουδίστρια, ενώ άλλοι 113 απεγκλωβίστηκαν από υπόγεια κτιρίων, κάμπινγκ και οχήματα.

Στην παλαιά εθνική οδό Πατρών – Αθηνών στο ύψος του χειμάρρου στο Δρέπανο, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης και φερτών υλικών έκλεισε η Γέφυρα με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν περισσότεροι από 1.000 θαμώνες νυχτερινού κέντρου διασκέδασης που λειτουργεί στην περιοχή.

Χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 5 οχήματα προκειμένου να κόψουν μπάρες και να επιτευχθεί η εκτροπή των οχημάτων στη Νέα Εθνική οδό προς Πάτρα.

Στην περιοχή των Μποζαΐτικων και του Αγίου Βασιλείου χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας για απεγκλωβισμούς και άντληση υδάτων, ενώ δύσκολες ώρες πέρασαν και οι κάτοικοι στην περιοχή της Παλαιοπαναγιάς Ναυπάκτου, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή λόγω της ασταμάτητης βροχόπτωσης.

Απεγκλωβισμοί πραγματοποιήθηκαν ακόμη και στην Ιονία Οδό και συγκεκριμένα, στο ύψος της Κλόκκοβας.

Το νερό που έπεσε ήταν τόσο πολύ ώστε για αρκετή ώρα έκλεισε μέχρι και η Ιονία Οδός στο ύψος του Πλατανίτη με την κυκλοφορία να αποκαθίσταται λίγο πριν τις 7 το πρωί. Για τον ίδιο λόγο, μάλιστα, η τροχαία είχε διακόψει την κυκλοφορία και στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου προκειμένου τα αυτοκίνητα να μην κατευθύνονται στην Ιονία Οδό.