Αφγανιστάν: Μπαράζ πυροβολισμών στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Ένας αφγανός φρουρός έπεσε νεκρός στο αεροδρόμιο της Καμπούλ στο Αφγανιστάν τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν ελεύθερος σκοπευτής άνοιξε πυρ προς το μέρος των φρουρών. Όπως μετέδωσε το CNN οι αφγανοί φρουροί απάντησαν με πυρά, ωστόσο οι αμερικανοί στρατιώτες άρχισαν να πυροβολούν προς τους μέρος τους.

Από τους πυροβολισμούς έπεσε νεκρός ο αφγανός φρουρός. Δύο αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ στο αεροδρόμιο είπαν στο πρακτορείο Ρόιτερς πως η κατάσταση πλέον βρίσκεται υπό έλεγχο και όλες οι πύλες του αεροδρομίου της Καμπούλ στο Αφγανιστάν έχουν κλείσει.

Ο βρετανός υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Τζέιμς Χίπεϊ δήλωσε πως οι βρετανικές δυνάμεις και οι βρετανοί υπήκοοι δεν πήραν μέρος σ’ αυτή την ανταλλαγή πυρών στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Ο Χίπεϊ δήλωσε στην τηλεόραση του BBC πως η σύγκρουση σημειώθηκε σε μια περιοχή του αεροδρομίου στην οποία δεν υπάρχουν βρετανικές δυνάμεις.

Ο γερμανικός στρατός ανακοίνωσε από την πλευρά του πως ένας αφγανός φρουρός σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών νωρίς σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο της Καμπούλ προκαλώντας την επέμβαση γερμανικών και αμερικανικών δυνάμεων.

«Σήμερα το πρωί στις 04:13 υπήρξε ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε αφγανούς φρουρούς και άγνωστους επιτιθέμενους στη βόρεια πύλη του αεροδρομίου της Καμπούλ. Ένας αφγανός φρουρός σκοτώθηκε και τρεις άλλοι τραυματίσθηκαν», ανακοίνωσαν οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις μέσω του λογαριασμού τους στο Twitter.