Αυτός είναι ο 37χρονος «ιερέας» που βιτριόλιασε τους Μητροπολίτες! Μπλεγμένος σε υπόθεση ναρκωτικών!

37χρονος είναι ο «ιερέας» που έριξε βιτριόλι στους Μητροπολίτες, σε δυο κληρικούς του Συνοδικού Δικαστηρίου και σε έναν αστυνομικό που έτρεξε να βοηθήσει. Η οργανική του θέση είναι στην Μητρόπολη Βέροιας και έχει χειροτονηθεί στη Λιβύη, από τον Μητροπολίτη Τριπόλεως.Ο 37χρονος ήταν μπλεγμένος σε υπόθεση ναρκωτικών και είχε συλληφθεί το 2018, καθώς βρέθηκαν πάνω του 1,8 γραμμάρια κοκαΐνης! Στο Συνοδικό Δικαστήριο θα αποφασιζόταν η οριστική καθαίρεσή του και όπως φάνηκε είχε σχεδιάσει την φονική εκδίκησή του!Αίματα και πεταμένα ράσα στο χώρο που σημειώθηκε η αποτρόπαια επίθεση με βιτριόλι κατά επτά Μητροπολιτών από τον 37χρονο ιερέα στη Μονή Πετράκη, αποτύπωσε ο φακός της ΕΡΤ.

Ράσα στο πάτωμα και στις καρέκλες και αίματα στο δάπεδο και στα ράσα, είναι μόνο ένα μικρό δείγμα της φρίκης που έζησαν τα μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου, που συνεδρίαζαν για την καθαίρεση του ιερομόναχου, ο οποίος έβγαλε ένα μπουκάλι (με καυστικό υγρό) μόλις άκουσε την επικύρωση της απόφασης και το έριξε στους Μητροπολίτες.Καλά τα νέα για την υγεία των Μητροπολιτών σε «Γεννηματά» και ΚΑΤ
Στο ΓΝΑ «Λαϊκό» διακομίστηκαν από τη Μονή Πετράκη 6 Μητροπολίτες και ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων. Ο Μητροπολίτης Άρτας που μετέβη με ίδιον μέσο στο ΚΑΤ έχει λάβει εξιτήριο.

Στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» έχουν διακομιστεί οι Μητροπολίτες Κηφισιάς, Γουμένισσας, Κονίτσης και Κασσανδρείας για οφθαλμολογική παρακολούθηση.Στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ έχουν διακομιστεί οι Μητροπολίτες Γλυφάδας και Ζακύνθου και ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων.

Η κατάσταση της υγείας τους δεν κρίνεται ανησυχητική και τέθηκαν σε ιατρική παρακολούθησηΤηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο είχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αμέσως μόλις πληροφορήθηκε τα δραματικά γεγονότα που συνέβησαν στο Συνοδικό Μέγαρο της Εκκλησίας της Ελλάδος, στη Μονή Πετράκη, προκειμένου να του εκφράσει τη συμπαράσταση της Μητρός Εκκλησίας και του ιδίου προσωπικώς και να ευχηθεί ταχεία αποκατάσταση της υγείας όλων όσοι τραυματίστηκαν.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για το ενδιαφέρον και τις ευχές του, τις οποίες και θα μεταφέρει προς τους τραυματίες και προς όλα τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.