Αυστραλία: Ξεκινά το Ελληνικό Σαββατοκύριακο της Μελβούρνης

[ad_1]

Πάνω από 100.000 επισκέπτες αναμένονται το Σαββατοκύριακο στο κέντρο της Μελβούρνης όπου θα διεξαχθεί το ετήσιο Ελληνικό Φεστιβάλ στη Lonsdale st.
Μεγάλο μέρος του κέντρου της Αυστραλιανής μεγαλούπολης θα κλείσει για τα αυτοκίνητα και οι επισκέπτες, όχι μόνο Έλληνες αλλά και Αυστραλοί όπως και χιλιάδες επισκέπτες από κάθε γωνιά του πλανήτη που βρίσκονται καθημερινά εκεί, θα απολαύσουν ελληνική μουσική, θα δοκιμάσουν Ελληνικές γεύσεις και θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τα δεκάδες περίπτερα που έχουν ήδη στηθεί και αντιπροσωπεύουν κάθε πλευρά των δράσεων της ομογένειας στην Αυστραλία.
Το βράδυ του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί και η συναυλία της καλεσμένης για αυτό το σκοπό από την Ελλάδα Ελεονώρας Ζουγανέλη, όπου η γνωστή τραγουδίστρια αναμένεται να πραγματοποιήσει την εμφάνισή της στη Μελβούρνη ενώπιων δεκάδων χιλιάδων ομογενών κάθε ηλικίας.
Αξίζει να επισημανθεί πως το ελληνικό φεστιβάλ Μελβούρνης είναι η μεγαλύτερη σε συμμετοχή εκδήλωση της Ομογένειας ανά τον κόσμο, γεγονός αναμενόμενο άλλωστε καθώς στην Αυστραλιανή μεγαλούπολη διαβιούν περισσότεροι από 300.000 Έλληνες.
Στο μήνυμά της με αφορμή το ετήσιο φεστιβάλ η δήμαρχος Μελβούρνης Σάλι Καπ χαιρετίζει τη διοργάνωση και τονίζει: «Η πόλη της Μελβούρνης, περήφανα υποστηρίζει το Φεστιβάλ που αποτελεί ελληνική παράδοση εδώ και χρόνια» και προσκαλεί όλους του δημότες να επισκεφτούν την εκδήλωση «για να γιορτάσουν τη συμβολή της Ελληνικής Κοινότητας στην κουλτούρα της Αυστραλίας».
Η δήμαρχος κάνει αναφορά στο πλούσιο περιεχόμενο της διοργάνωσης, τα περίπτερα, το παραδοσιακό φαγητό και τη διασκέδαση.
Η Δήμαρχος της Μελβούρνης κλείνει το μήνυμά της συγχαίροντας τους διοργανωτές και προσκαλώντας προσωπικά τον κάθε Μελβουρνιώτη «να έρθει και να απολαύσει το θέαμα, τους ήχους και τις γεύσεις της Ελλάδας στο φετινό Φεστιβάλ»
Ανταπόκριση: Έμμα ΠαπαεμμανουήλΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]