Αυστραλία: Ισόβια στον ομογενή μακελάρη της Μελβούρνης

[ad_1]

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο της Μελβούρνης ο ομογενής Τζειμς Γαργασούλας ο οποίος τον Ιανουάριο του 2017 οδήγησε από πρόθεση το αυτοκίνητό του εναντίον των διαβατών στον πλέον πολυσύχναστο δρόμο της Μελβούρνης, την οδό Μπούρκ, με αποτέλεσμα να σκοτώσει έξι περαστικούς, ανάμεσά τους ένα δεκάχρονο κορίτσι και ένα μωρό έξι μηνών, ενώ τραυμάτισε δεκάδες άλλους.
Το δικαστήριο αποφάσισε πως πρέπει να εκτίσει ποινή τουλάχιστον 46 ετών, προτού να αποκτήσει δικαίωμα να υποβάλει αίτημα για πρόωρη αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους.
«Ήξερες πολύ καλά τι έκανες. Γνώριζες πως με την πράξη σου το πιθανότερο θα ήταν να σκοτωθούν και να τραυματιστούν αθώοι περαστικοί και το διέπραξες», επισήμανε ο δικαστής Μάρκ Γουένμπεργκ, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του πως βρισκόταν σε «ψυχωσικό επεισόδιο» λόγω της χρήσης ναρκωτικών.
Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την Αυστραλιανή κοινή γνώμη καθώς η αποτρόπαια ενέργεια έγινε μέρα μεσημέρι σε σημείο που το κατέγραψαν πολλές κάμερες ενώ στον εμπορικό δρόμο που συνέβη βρίσκονταν χιλιάδες πεζοί.
Ανταπόκριση: Έμμα Παπαεμμανουήλ
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]