«Ατυχές συμβάν» χαρακτήρισε τη δολοφονία Γρηγορόπουλου ο συνήγορος του Κορκονέα

[ad_1]

Να ζητήσει από τους δικαστές να αθωώσουν τον Κορκονέα, αν έχουν έστω την παραμικρή αμφιβολία, έφτασε σήμερα στο σημείο ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην ειδικού φρουρού, Βαγγέλης Ανδρούλας.
Στη διάρκεια ανάγνωσης της αγόρευσής του στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας ο συνήγορος υπεράσπισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα χαρακτήρισε «ατυχές συμβάν» τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ζήτησε να του αποδοθεί η ποινή της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, χαρακτήρισε αναξιόπιστους τους μάρτυρες, μίλησε για κατασκευασμένα στοιχεία και κατέληξε να ζητήσει την αθώωση του. Προηγουμένως βέβαια, ζήτησε από το δικαστήριο να μετατρέψει την κατηγορία σε ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Να σημειωθεί ότι πρωτόδικα ο Κορκονέας καταδικάστηκε σε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο. Σε μία από τις προηγούμενες δικασίμους ο Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε τη μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και σήμερα ο συνήγορος υπεράσπισης του Κορκονέα πρότεινε την ανθρωποκτονία από αμέλεια.
 «Ήταν μία ήσυχη και συνηθισμένη βραδιά οι Κορκονέας και Σαραλιώτης πηγαίνοντας να διευθετήσουν τροχονομική παράβαση δέχθηκαν επίθεση και προκλήθηκε το ατυχές συμβάν», είπε ο συνήγορος του πρώην ειδικού φρουρού, για να προσθέσει ότι είχαν σκοπό να εκφοβίσουν και όχι να σκοτώσουν. Υποστήριξε ότι οι δύο κατηγορούμενοι έδρασαν εκτελώντας υπηρεσιακό καθήκον και πρόσθεσε ότι «διαδοχικές άτυχες συγκυρίες» οδήγησαν στη δολοφονία του παιδιού.
Παραλλήλως επικαλούμενος τον Pitigrilli (Ντίνο Σέγκρε) είπε ότι όλοι όσοι κατέθεσαν κατά του κατηγορουμένου περίπου είπαν ψέματα ή, τουλάχιστον ήταν αναξιόπιστοι.
Αντιδράσεις από την πλευρά της πολιτικής αγωγής αλλά και των αλληλέγγυων που παρακολουθούσαν την αγόρευση προκάλεσε το σημείο εκείνο στο οποίο μίλησε για την μητέρα του δολοφονημένου παιδιού. Είπε ότι της επιστρέφει τα περί εμετικών ισχυρισμών και έβαλε εναντίον της διότι δεν δέχθηκε την ειλικρινή συγνώμη του Κορκονέα. «Η αθωότητα του κατηγορούμενου – σημείωσε χαρακτηριστικά – τεκμαίρεται. Δεν είναι υποχρεωμένος να αποδείξει ότι είναι αθώος… Δεν έτυχε σεβασμού. Ακόμη και η μητέρα του Γρηγορόπουλου αρνήθηκε να δεχθεί την ειλικρινή του συγνώμη».
Στην αρχή της αγόρευσής του μίλησε για τα Εξάρχεια και τη Μαρφίν, έβαλε κατά του Νίκου Ρωμανού, υποστήριξε ότι ο Γρηγορόπουλος πήγαινε σε πορείες και σύχναζε στα Εξάρχεια και αναρωτήθηκε: «Πιστεύετε αλήθεια ότι ο Γρηγορόπουλος και ο Ρωμανός πήγαν στα Εξάρχεια να φάνε σάντουιτς και να πιούνε λεμονάδα;».
Ο κ. Ανδρούλας μίλησε αρκετή ώρα και για το βίντεο της αυτόπτης μάρτυρας κ. Βαλλιάτζα, παρότι ο ίδιος είχε καταθέσει ένσταση επί της προβολής του στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας. Επικαλέστηκε επίσης το βίντεο του Μέγκα επιχειρώντας να αποδείξει ότι οι δύο κατηγορούμενοι δέχθηκαν επίθεση το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008, για το οποίο ο πρώην διευθυντής ειδήσεων του σταθμού είχε παραδεχθεί ότι είχε παραποιηθεί. Παρά ταύτα, ο κ. Ανδρούλας επέμεινε καταθέτοντας προβληματισμό για τους λόγους για τους οποίους δεν ρωτήθηκε ο πρώην διευθυντής του Μέγκα για τους λόγους παραποίησης του βίντεο.
Ολοκληρώνοντας την ανάγνωση της αγόρευσης υποστήριξε ότι ο Κορκονέας ήταν ένας άνθρωπος συνετός, ήρεμος, καλός οικογενειάρχης, έντονα θρησκευόμενος, «κόσμημα» για την αστυνομία, επανέλαβε τα περί ανθρωποκτονίας από αμέλεια και κάλεσε τους δικαστές να τον αθωώσουν αν έχουν έστω και την παραμικρή αμφιβολία. Προκάλεσε αίσθηση και την αντίδραση της πολιτικής αγωγής, όταν επιχείρησε, επικαλούμενος καθηγητή νομικής, να χρησιμοποιήσει ποδοσφαιρικούς όρους για την υπόθεση της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, για να καταλήξει στο συμπέρασμα «σκόρερ από σπόντα υπάρχει, δολοφόνος από σπόντα δεν υπάρχει».
Το δικαστήριο θα συγκληθεί εκ νέου στις 20 Μαΐου οπότε θα αγορεύσει ο συνήγορος υπεράσπισης του Σαραλιώτη, του δεύτερου κατηγορούμενου, ο οποίος σήμερα απουσίαζε.
Δικαστές και ένορκοι θα συσκεφθούν στις 19 Ιουνίου, οπότε και θα ανακοινωθεί η απόφαση του Σώματος.
 
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]