Κυριακή, 13 Ιούλ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Αντίστροφη μέτρηση για τις φορολογικές δηλώσεις: Αιτήματα για παράταση προθεσμίας
Τρόμος στο Κολωνάκι: Τζιπ έπεσε σε εστιατόριο – 11 τραυματίες, ένας σοβαρά
Παυλόπουλος για Πρακτικά Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών 2015: Διαβιβάσθηκαν γραπτώς, χωρίς ηχητικό
Μητσοτάκης για κάρτα εργασίας: Μόνο στον τομέα του τουρισμού οι δηλωθείσες υπερωρίες αυξήθηκαν κατά 1000%. Αυξήθηκαν δηλαδή 10 φορές
ΠΑΣΟΚ κατά Φλωρίδη: Πολιτικός τυχοδιώκτης, θα του λείψει η υπουργική καρέκλα
Φλωρίδης: Πώς θα κυβερνήσει ο Ανδρουλάκης, φωνάζοντας “παρών”;
Μαρινάκης: Θλιβερή η στάση του ΠΑΣΟΚ στο μεταναστευτικό
Ο απολαυστικός διάλογος Άδωνι Γεωργιάδη – Αχιλλέα Μπέου -«Σε παραδέχομαι, είσαι ο Ρονάλντο» [βίντεο]
Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται η “μάχη” για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς σε εταιρεία ανακύκλωσης στη Σίνδο
TisimΒενη: Χιλιάδες προσκυνητές στη Σουρωτή για τη μνήμη του Αγίου Παϊσίου – 31 χρόνια από την κοίμησή του
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Ασημένιος» πρωταθλητής κόσμου ο Τεληκωστόγλου στο Μάντσεστερ

6 έτη ago
Κοινοποίηση
4 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



Ο αγωνιστικός άθλος του Απόστολου Τεληκωστόγλου, για λογαριασμό του ελληνικού ταεκβοντό, ολοκληρώθηκε απόψε στο Μάντσεστερ. Και μπορεί να μην ήρθε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ωστόσο η ασημένια πορεία του Έλληνα πρωταθλητή στην κατηγορία των -80 κιλών και το μοναδικό του επίτευγμα, γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία του αθλήματος, τόσο σε διεθνές επίπεδο όσο και σε εθνικό. Άλλωστε το ασημένιο μετάλλιο του αθλητή από το χωριό Αυλές του Δήμου Σερβιών και Βελβεντού (περίπου 30 χιλιόμετρα έξω από την Κοζάνη), είναι το πρώτο για τη χώρα μας σε επίπεδο ανδρών στην ιστορία των παγκοσμίων πρωταθλημάτων, στα οποία η Ελλάδα έφτασε πλέον τα 15, με μόλις ένα χρυσό, αυτό της Αρετής Αθανασοπούλου του 2003 στην Γερμανία.
Ο Τεληκωστόγλου στον τελικό κλήθηκε ν` αντιμετωπίσει τον «χάλκινο» Ολυμπιονίκη του Ρίο και κάτοχο του τίτλου από τη διοργάνωση του Μούτζου (2017), τον Αζέρο Μιλάντ Μπεϊτζί Χαρτζεγκάνι από τον οποίο ηττήθηκε με σκορ 22-12. Ο αγώνας μέχρι και τα μισά της δεύτερης περιόδου ήταν στα ίσα (6-6), με τον Έλληνα πρωταθλητή να παίρνει δύο τρίποντα (κεφάλι). Η εμπειρία του Χαρτζεγκάνι ωστόσο ήταν αυτή που μέτρησε στο τέλος, στερώντας από τον Τεληκωστόγλου το χρυσό μετάλλιο.
Ο Έλληνας αθλητής είναι μέλος της Ολυμπιακή ομάδας του ταεκβοντό που θα διεκδικήσει την πρόκριση για τους Αγώνες του Τόκιο. Μια πρόκριση την οποία μπορεί να εξασφαλίσει είτε μέσω παγκόσμιας κατάταξης, είτε μέσω αγωνιστικών διοργανώσεων, αρχής γενομένης από τον τελικό των Γκραν Πρι που θα γίνει τον Δεκέμβριο στην Μόσχα.
Η παρουσία του Τεληκωστόγλου στον τελικό, ήταν απόρροια της χθεσινής του συγκλονιστικής πορείας, η οποία πέρασε από… πέντε κύματα, όσοι δηλαδή ήταν και οι νικηφόροι αγώνες που έδωσε. Νίκησε 23-0 τον Κύπριο Κακούρη, 21-1 τον Γκονζάλες από την Ανδόρα, 11-6 τον Όντερμαν από τη Νορβηγία, ενώ στον προημιτελικό «έκλεψε» τη νίκη στην εκπνοή με σκορ 13-12 από τον Ιταλό Μπότα. Στα ημιτελικά κλήθηκε ν` αντιμετωπίσει τον Μόιζες Ερνάντες από τη Δομινικανή Δημοκρατία, τον οποίο καθήλωσε από την πρώτη κιόλας περίοδο (5-0). Στην δεύτερη ο Τεληκωστόγλου ήταν μπροστά στο σκορ 8-2, ενώ πανηγύρισε την εξασφάλιση του μεταλλίου και την πρόκρισή του στον τελικό με 15-6.
Τα ελληνικά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα:1991 (Αθήνα)3η θέση: Μόρφω Δροσίδου (-65κ.)3η θέση: Θεανώ Κετεσίδου (-70κ.)1993 (Νέα Υόρκη)2η θέση: Μόρφω Δροσίδου (-65κ.)2η θέση: Κατερίνα Μπάση (-70κ.)3η θέση: Ελισάβετ Μυστακίδου (+70κ.)1997 (Χονγκ Κονγκ)2η θέση: Μόρφω Δροσίδου (-65κ.)3η θέση: Μιχάλης Τόλιος (-83κ.)2001 (Τζέτζου, Ν. Κορέα)3η θέση: Αθανάσιος Μπαλίλης (-72κ.)3η θέση: Μάγδα Σεϊρεκίδου (-51κ.)3η θέση: Ελισάβετ Μυστακίδου (-72κ.)2003 (Γκάρμις, Γερμανία)1η θέση: Αρετή Αθανασοπούλου (-59κ.)3η θέση: Ελισάβετ Μυστακίδου (-67κ.)3η θέση: Κυριακή Κούβαρη (+72κ.)2015 (Τσελιαμπίνσκ, Ρωσία)3η θέση: Ανδριάνα Ασπρογέρακα (-53κ.)2019 (Μάντσεστερ, Ηνωμένο Βασίλειο)2η θέση: Απόστολος Τεληκωστόγλου (-80κ.)
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΜάντσεστερΠρωταθλητής
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Η Ρεάλ νίκησε 94-75 την Φενερμπαχτσέ και κατέκτησε την τρίτη θέση
Επόμενο άρθρο Χρυσό μετάλλιο στα -67 κιλά ο Διονύσης Ξένος στην Κωνσταντινούπολη !

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αντίστροφη μέτρηση για τις φορολογικές δηλώσεις: Αιτήματα για παράταση προθεσμίας
4 λεπτά ago
Τρόμος στο Κολωνάκι: Τζιπ έπεσε σε εστιατόριο – 11 τραυματίες, ένας σοβαρά
18 λεπτά ago
Παυλόπουλος για Πρακτικά Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών 2015: Διαβιβάσθηκαν γραπτώς, χωρίς ηχητικό
11 ώρες ago
Μητσοτάκης για κάρτα εργασίας: Μόνο στον τομέα του τουρισμού οι δηλωθείσες υπερωρίες αυξήθηκαν κατά 1000%. Αυξήθηκαν δηλαδή 10 φορές
14 ώρες ago
ΠΑΣΟΚ κατά Φλωρίδη: Πολιτικός τυχοδιώκτης, θα του λείψει η υπουργική καρέκλα
17 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Άρης: Το τεστ Ουζουνίδη με τον Φρίντεκ στον άξονα

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΟΚ: Έρχεται στην Ελλάδα ο Ιβάν Σαββίδης

Ελένη Ευσταθίου
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σάρωσε την Ισλανδία με τρομερό Αβδάλα η Εθνική Νέων

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Euro 2004: Όταν η Ελλάδα τρέλανε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?