Από τον Αϊλαν στην Βαλέρια: 4 χρόνια και το έγκλημα συνεχίζεται

ATTENTION EDITORS - SENSITIVE MATERIAL. THIS IMAGE MAY OFFEND OR DISTURB The bodies of a Salvadorian migrant and his daughter are seen at the Rio Bravo river in Matamoros, in Tamaulipas state, Mexico June 24, 2019. Picture taken June 24, 2019. REUTERS/Stringer NO RESALES. NO ARCHIVES

Τέσσερα χρόνια ίδια πολιτικής, τέσσερα χρόνια ίδιων συμφερόντων, τέσσερα χρόνια εγκλημάτων κατά της ζωής μεταναστών.

Ηταν Σεπτέμβριος του 2015 όταν ο μικρός Αϊλαν βρέθηκε νεκρός σε μια παραλία της Αλικαρνασσού στην Τουρκία.

Το μικρό προσφυγόπουλο δεν κατάφερε να επιβιώσει από το ναυάγιο του δουλεμπορικού που μετέφερε Σύρους πρόσφυγες από την Αλικαρνασσό στην Κω.

Από το ναυάγιο πνίγηκαν κι άλλα παιδιά. Ανάμεσά τους, ο αδερφός του.Ο Γκαλίπ και ο Αϊλάν δεν φορούσαν σωσίβια, ενώ ο μόνος επιζών από την 4μελη οικογένεια ήταν ο πατέρας τους Αμπντουλάχ που κατάφερε να γυρίσει στην ακτή.

Ο μικρός Αϊλάν βρέθηκε στις ακτές της Αλικαρνασσού από έναν Τούρκο συνοριοφύλακα πεσμένος μπρούμυτα στην άμμο.

Ο άνδρας συγκλονισμένος μόλις είδε το νεκρό παιδί, σήκωσε απαλά στα χέρια του το άψυχο σώμα του παιδιού και το απομάκρυνε από την παραλία.

Το ίδιο έκανε κάποιος συνάδελφός του, με το σώμα του 5χρονου Γκαλίπ.Τέσσερα χρόνια μετά, μία ακόμη τραγική ιστορία συγκλονίζει την υφήλιο. Αυτή της δίχρονης Βαλέριας και του πατέρα της που βρέθηκαν νεκροί στην όχθη του Ρίο Γκράντε, στον ποταμό που χρησιμοποιούν οι μετανάστες για να περάσουν από το Μεξικό στις ΗΠΑ.Οι εικόνες συγκλονίζουν. Το μικρό κορίτσι νεκρό δίπλα στον πατέρα του, τον οποίο είχε αγκαλιάσει πριν αφήσει την τελευταία της πνοή.

Η ιστορία πίσω από αυτή την εικόνα ακόμη πιο τραγική, καθώς ο Οσκαρ Αλμπέρτο απογοητευμένος από το γεγονός ότι δεν μπορούσε να παρουσιαστεί στις αρχές των ΗΠΑ για να ζητήσει άσυλο, αποφάσισε να διασχίσει το ποτάμι με την κόρη του στην αγκαλιά.

Το σχέδιο ήταν να περάσει την κόρη του από το ποτάμι και να γυρίσει για να πάρει την σύζυγό του Τάνια Βανέσα Αβάλο.

Ωστόσο αυτό δεν συνέβη ποτέ.

Η Βαλέρια φοβήθηκε όταν ο πατέρας της την άφησε μόνη της και έπεσε μέσα στο νερό. Ο Ραμίρεζ επέστρεψε γρήγορα πίσω για να την σώσει, ωστόσο όταν την έπιασε, τους παρέσυραν τα ισχυρά ρεύματα.
Άνθρωποι πεθαίνουν αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο, είτε αυτό είναι στην Αμερική είτε στην Ευρώπη.

Τα θύματα της φτώχειας και του πολέμου παραμένουν απροστάτευτα μπροστά σε σκληρές πολιτικές που αποσκοπούν στα συμφέροντα των δυνατών. Η πολιτική Τραμπ κυριαρχεί παντού, είτε στα σύνορα με το Μεξικό είτε στο Αιγαίο.

Πηγή :in.gr