Από σήμερα η αύξηση του κατώτατου μισθού

Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα το μέτρο της αύξησης του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου για τους νέους.

Οι εργαζόμενοι που λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό, θα εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από το αφορολόγητο όριο και μετά την αύξησή του, ξεκαθάρισε μέσω της ΕΡΤ η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Διαρκής η προσήλωση στη μάχη για την ανάκτηση της εργασίας τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωποςΟ Δημήτρης Τζανακόπουλος χαρακτήρισε, «άκρως προσβλητικό» για τους εργαζόμενους τον τρόπο που τοποθετούνται τα κόμματα, τα οποία το 2012 συνυπέγραψαν μείωση του κατώτατου και καθιέρωση του υποκατώτατου.

Η κυβερνητική σταθερότητα κρίθηκε στη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης, τόνισε και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην έξοδο στις αγορές, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι επιμένει στα καταστροφολογικά σενάρια.

Ε. Αχτσιόγλου: Είναι μία πράξη δικαιοσύνης

Σε δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπουργός Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου τονίζει: «Σήμερα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για την ανάκτηση της εργασίας στη χώρα μας.

Σήμερα ξεκινά μια νέα περίοδος για τους νέους εργαζόμενους αυτού του τόπου.
Μία περίοδος με περισσότερα δικαιώματα, με περισσότερη αξιοπρέπεια.

Με την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, αποκαθιστούμε ένα μέρος από όσα στέρησαν οι πολιτικές λιτότητας από τους εργαζόμενους. Και αυτό είναι μία πράξη δικαιοσύνης. Η απόκριση στο χρέος μας».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ