Αποστολή ελληνικού ρομποτικού οχήματος στη Σελήνη – Συμφωνία ΕΛΔΟ-NASA (video)

[ad_1]

Συμφωνία συνεργασίας με τη NASA υπέγραψε ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός, η οποία αφορά το πρόγραμμα εξερεύνησης της Σελήνης με την αποστολή ελληνικού ρομποτικού οχήματος το 2022, αλλά και γενικότερες συμπράξεις στους τομείς του διαστήματος.

Ανταπόκριση: Λένα Αργύρη
«Με την αποστολή H Ελλάδα στη Σελήνη, η χώρα μας μπαίνει στην κατηγορία των ελάχιστων χωρών, οι οποίες έχουν πατήσει στο έδαφος της Σελήνης με δικό τους όχημα», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.
Το πρώτο ελληνικό ρομποτικό όχημα στη Σελήνη θα εξερευνήσει το έδαφος, και τα δεδομένα, που θα ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο, θα αξιοποιηθούν από ελληνικά Πανεπιστήμια και ερευνητές.
Συνάντηση Παπά – Στράγιερ
Συνάντηση με τον γραμματέα για θέματα Διαδικτύου και Διεθνών Επικοινωνιών των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Στράγιερ, είχε την Τρίτη στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν τα βήματα της Ελλάδας στην ψηφιακή εποχή, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αναβαθμισμένη παρουσία της χώρας στο Διάστημα, μετά την εκτόξευση δύο δορυφόρων και την υπογραφή συμφωνίας για τη συμμετοχή του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ) σε πρόγραμμα της NASA για την εξερεύνηση της Σελήνης, με την αποστολή ελληνικού ρομποτικού οχήματος.
Συζητήθηκαν, ακόμα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, η στρατηγική της χώρας για την υλοποίηση δικτύων νέας γενιάς, μέσα από επενδύσεις ύψους 4 δισ. ευρώ, η εγκατάσταση πιλοτικών δικτύων 5g σε 4 πόλεις της Ελλάδας, η ανάπτυξη του «Internet of things» και τα σχετιζόμενα με την ανάπτυξη αυτών των τεχνολογιών ζητήματα κυβερνοασφάλειας.
«Η χώρα μας, μετά την έξοδό της από τα μνημόνια, έχει μπει σε μια νέα δυναμική και παραγωγική εποχή. Κάτι που αναγνωρίζεται διεθνώς. Πλέον, η Ελλάδα αποτελεί κόμβο σταθερότητας, ανάπτυξης και καινοτομίας. Οι γέφυρες συνεργασίας που έχουμε ανοίξει με άλλες χώρες αποδίδουν καρπούς. Τόσο για την κοινωνία όσο και για την οικονομία της Ελλάδας. Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο», δήλωσε ο Νίκος Παπάς.
Σχετική είδηση: Συνεργασία του ΕΛΔΟ με τη NASA για αποστολή στη Σελήνη (video)
Πηγές: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]