Αποκαλυπτικά στοιχεία για τις τιμολογήσεις φαρμάκων

[ad_1]

Δεκάδες μαρτυρικές καταθέσεις, κάποιες εκ των οποίων περιγράφουν με κάθε λεπτομέρεια πως γινόταν η τιμολόγηση ή για την ακρίβεια η υπερτιμολόγηση των πανάκριβων φαρμάκων της Novartis, περιλαμβάνονται στο πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που έχουν στα χέρια τους οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς.
Το πόρισμα είναι δομημένο πάνω στα ευρήματα από τους όλους τους σταθμούς της έρευνας των ελεγκτών, δηλ. τον ΕΟΦ, το υπουργείο Ανάπτυξης, το Υπουργείο Υγείας , την αποθήκη στον Ασπρόπυργο όπου χρειάστηκε να ανακτηθεί υλικό που είχε καταστραφεί.
Η τιμολογιακή πολιτική όμως που εφαρμόστηκε σε αυτά τα φάρμακα τα οποία να θυμίσουμε ότι κοστολογούνταν γύρω στα 900 ευρώ, το ένα, θα δείξει και το ύψος της ζημίας που υπέστη το ελληνικό δημόσιο, την επίμαχη περίοδο».
Και η ζημία αυτή επήλθε όπως φαίνεται με πολλούς τρόπους και όχι μόνο με την υπερτιμολόγηση αλλά και την επιστροφή των ληξιπρόθεσμων φαρμακευτικών προϊόντων της από την οποία φαίνεται ότι χάθηκαν από το 2006, περίπου 250 εκ. ευρώ συνολικά
Η ζημία αυτή ανοίγει ουσιαστικά δρόμους για αστικές αποζημιώσεις.
Πηγή: ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]