Απάνθρωπες εικόνες στα τριτοκοσμικά «στρατόπεδα καραντίνας» της Κίνας

Σοκάρουν οι εικόνες από τα βίντεο που ανέβηκαν στα social media και δείχνουν τις απάνθρωπες συνθήκες στις οποίες εκατοντάδες πολίτες, ανάμεσά τους έγκυες και παιδιά, στοιβάζονται σε μικρά κελιά για να περάσουν την καραντίνα που επιβάλλουν οι αρχές της Κίνας για να αντιμετωπίσουν την πανδημία της νόσου Covid.
Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η πολιτική της πολυπληθέστερης χώρας του πλανήτη να εφαρμόζει την στρατηγική της απομόνωσης, των πολιτών σε μία προσπάθεια να βάλει φρένο στην εξάπλωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, προυποθέτει την απομόνωσή τους σε στρατόπεδα που παραπέμπουν στην… εποχή των Ναζί.
Στα «στρατόπεδα καραντίνας», όπως σχολιάζει το δημοσίευμα, έγκυες και παιδιά υποχρεούνται να ζουν μέσα σε μεταλλικά κοντέινερ ενώ υπάρχουν αναφορές ότι βρίσκονται υπό κράτηση τις νυχτερινές ώρες. Χθες , με δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοιού, η πόλη Ανιάνγκ μπήκε σε lockdown με τον πληθυσμό της – 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι- να παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό και να υποβάλλονται σε διαγνωστικά τεστ. Άλλα 13 εκατομμύρια άνθρωποι είναι σε lockdown στην πόλη Σιαν και 1,1 εκατομμύρια στην πόλη Γιούζου όπου όμως έχουν καταγραφεί κρούσματα της παραλλαγής «Δέλτα» .
Την ίδια ώρα, έχουν επιβληθεί περιορισμοί έχουν επιβληθεί και στο λιμάνι Τιάντσιν- απέχει μόλις μία ώρα από το Πεκίνο, το οποίο πρόκειται να φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες από τις 4 Φεβρουαρίου.