Αν δεν αυξηθεί η παραγωγικότητα, απλώς θα φυτοζωούμε

[ad_1]

Ο οικονομολόγος (επικεφαλής οικονομολόγος του ΣΕΒ) και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ Μιχάλης Μασουράκης, μίλησε στον Ανδρέα Παπασταματίου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας για τους τεχνοκράτες στην πολιτική, τις πολιτικές του επιδιώξεις και τον ρόλο της οικονομίας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής είπε πως ένας τεχνοκράτης περνάει στην πολιτική για να απελευθερωθεί από τις δεσμεύσεις, που επιβάλλει η εξάρτησή του από τον εκάστοτε εργοδότη, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σε επόμενο στάδιο να διεκδικήσει το βουλευτικό αξίωμα σε εθνικό επίπεδο και τόνισε τις επιπτώσεις της κακής οικονομικής κατάστασης, στο πώς βλέπουν οι Ευρωπαίοι πολίτες την Ένωση.
Για την Ελλάδα είπε πως, αν δεν αυξηθεί η παραγωγικότητα, απλώς θα φυτοζωούμε  και επεσήμανε ότι βλέπει μία χώρα που κάνει πάρα πολύ μικρά βήματα όταν οι άλλες χώρες τρέχουν πολύ πιο γρήγορα.
Σύμφωνα με τον κ. Μασουράκη, όλοι όσοι συμμετείχαν στην διακυβέρνηση της χώρας έχουν μερίδιο ευθύνης για την κρίση, όχι όμως στον ίδιο βαθμό και διευκρίνισε, ότι ενώ το ΠΑΣΟΚ έχασε την μεγαλύτερή δύναμή του, η ΝΔ συγκράτησε τον κόσμο της και θα κερδίσει τις επικείμενες εκλογές και σε εθνικό επίπεδο. Δεν έκανε όμως πρόβλεψη για το επίπεδο της διαφοράς.
Ο κ. Μασουράκης αναφερόμενος στην παρουσία του Ούγγρου πρωθυπουργού στο ΕΛΚ, είπε ότι μπορεί να απομονωθεί με επιχειρήματα, έστω και εντός του Ευρωπαϊκού κόμματος, αλλά «τη στιγμή που ορισμένοι ξεπερνούν κάποια όρια, ενδεχομένως θα πρέπει να διαχωριστεί και η θέση επίσημων πολιτικών φορέων, όπως το ΕΛΚ».
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Φωτογραφία: Eurokinissi/ Κώστας Κατωμέρης
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]