Αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο

[ad_1]

Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στο Εφετείο πραγματοποιεί η ΚΕΕΡΦΑ, με αφορμή την συμπλήρωση 4 ετών από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής.
Στη Θεσσαλονίκη, στις 19:00, μέλη της “ Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή” – ΚΕΕΡΦΑ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην Καμάρα, με αφορμή τα τέσσερα χρόνια από την δίκη της Χρυσής Αυγής.
Εκατόν δέκα ανθρωπιστικές οργανώσεις συνυπογράφουν δημόσια δήλωση
Περισσότερες από 110 οργανώσεις και κοινότητες της Κοινωνίας των Πολιτών από την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες συνυπογράφουν δημόσια δήλωση ενάντια στην ακροδεξιά και τον ρατσισμό στην Ευρώπη και καλούν όλους τους πολίτες να πάρουν θέση υπογράφοντάς τη.
Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, την PRAKSIS, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του δήμου Αθηναίων, το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών και τη HumanRights360,  εκφράζουν τη βαθιά ανησυχία τους για την άνοδο του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, και ζητούν από τις πολιτικές δυνάμεις, τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης, να τις ενημερώσουν για το πώς θα δράσουν απέναντι στα φαινόμενα αυτά.
Η Δημόσια Δήλωση θα αποσταλεί στους επικεφαλής των ευρωψηφοδελτίων των πολιτικών κομμάτων της Ελλάδας και των πολιτικών κομμάτων της Ευρωβουλής. Επίσης, θα διοργανωθεί συνέντευξη Τύπου λίγες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, στην οποία θα κληθούν να συμμετέχουν υποψήφιοι των ευρωεκλογών, προκειμένου να ενημερώσουν την ελληνική κοινωνία για τη στάση τους και τις δράσεις τους απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς και του ρατσισμού.
Σημειώνεται ότι η συλλογή υπογραφών γίνεται στον ιστότοπο https://makethemact.gr/
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]