Αντιπαράθεση Μαξίμου-ΝΔ για τις δηλώσεις Μαρινάκη (video)

19

[ad_1]

Πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ Μαξίμου και Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν οι δηλώσεις του επιχειρηματία, Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος με συνέντευξή του στον Real FM προχώρησε σε σωρεία αποκαλύψεων για τις τηλεοπτικές άδειες, για τα ΜΜΕ ιδιοκτησίας του  και την περίπτωση Καλογρίτσα. Ο επιχειρηματίας ισχυρίστηκε πως «ο Νίκος Παππάς του ζήτησε να δώσει χρήματα στον Χρήστο Καλογρίτσα προκειμένου αυτός, να πληρώσει την πρώτη δόση για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες».

Ο Βαγγ. Μαρινάκης που «ερευνάται από τη Δικαιοσύνη για εμπορία δύο τόνων ηρωίνης», «»βγαίνει μπροστά» ακριβώς μία μέρα μετά την οριστικοποίηση της παραπομπής του σε δίκη για κακούργημα για τα «στημένα»»,  σημειώνει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.
Μαξίμου
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Επιτέλους! Ο πραγματικός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βαγγέλης Μαρινάκης, διαπιστώνοντας προφανώς την ανεπάρκεια του κ. Μητσοτάκη, αποφάσισε να εμφανιστεί δημόσια.
Ο γνωστός εφοπλιστής, εκδότης, και κατηγορούμενος «βγαίνει μπροστά» ακριβώς μία μέρα μετά την οριστικοποίηση της παραπομπής του σε δίκη για κακούργημα για τα «στημένα».Ο Βαγγέλης Μαρινάκης:– Ερευνάται από τη Δικαιοσύνη για εμπορία δύο τόνων ηρωίνης, και για μια σειρά άλλα εγκλήματα, αλλά εκτοξεύει απειλές, ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο πρώτος στην ιστορία Πρωθυπουργός που θα καταδικαστεί για «σκευωρία» εναντίον του. Τον ενημερώνουμε ότι πρέπει να περιμένει στη σειρά μετά τους κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Γεωργιάδη γιατί προηγείται η δήθεν «σκευωρία» της Novartis.– Χρηματοδοτεί τη ΝΔ, έχει κουμπαριές με την οικογένεια Μητσοτάκη, στηρίζει με κάθε μέσο τη Δεξιά, και την άκρα Δεξιά, αλλά δηλώνει ότι δεν έχει καμιά σχέση με την αξιωματική αντιπολίτευση, ή με άλλο κόμμα.– Έχει μετατρέψει τις εφημερίδες που ελέγχει σε όπλα τοξικού πολέμου κατά της Αριστεράς, αλλά δηλώνει ότι αυτός είναι που άφησε ελεύθερους τους δημοσιογράφους του να γράφουν τη γνώμη τους.– Πρέπει να ψάξει πολύ κανείς για να βρει πλοίο του με ελληνική σημαία, αλλά δηλώνει πατριώτης και… Μακεδονομάχος.Προφανώς, οι μεταχρονολογημένες δήθεν αποκαλύψεις του, ενόψει και των εκλογών, έχουν την αξιοπιστία που τις προσδίδουν ο βίος και η πολιτεία του.Ας είναι πάντως βέβαιος, ότι την παλινόρθωση της σαπίλας που ονειρεύεται για να γλιτώσει, ως φανερός ηγέτης πλέον της ΝΔ, δεν θα την επιτρέψει ο ελληνικός λαός», καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.
ΝΔ
Να αποσαφηνίσουν τη θέση τους σχετικά με τις καταγγελίες του Βαγγέλη Μαρινάκη, ζητά η ΝΔ από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον ΥΨΗΠΤΕ, Νίκο Παππά.
«Ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης που επιβεβαίωσε και σήμερα τις στενές σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα στα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησής του, προέβη σήμερα σε μια πολύ συγκεκριμένη καταγγελία. Είπε, ότι το 2016 ο Νίκος Παππάς του μετέφερε αίτημα του κ. Τσίπρα να δανείσει 20,5 εκατ. ευρώ στον κ. Καλογρίτσα προκειμένου να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια. Ανέφερε, επίσης, ότι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει τα ΜΜΕ, τού ζητήθηκε να τοποθετήσει στον ΔΟΛ διευθυντές της αρεσκείας του Μαξίμου», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει: «Ρωτάμε ευθέως τους κ.Τσίπρα και Παππά: Ισχύουν αυτά που είπε ο κ. Μαρινάκης, ναι ή όχι;».
ΚΙΝΑΛ
Το Κίνημα Αλλαγής, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου, Παύλος Χρηστίδης, ζητά «πειστικές και τεκμηριωμένες απαντήσεις για τις καταγγελίες του επιχειρηματία Ευάγγελου Μαρινάκη».
«Από τη στιγμή που υπάρχουν οι επώνυμες καταγγελίες του κ. Μαρινάκη, η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας οφείλουν πειστικές και τεκμηριωμένες απαντήσεις», πρόσθεσε ο κ. Χρηστίδης
Μαρινάκης: Ο Παππάς μου ζήτησε κι άλλη χάρη
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν καυστικός και όσον αφορά στην εποχή Κόκκαλη στον Ολυμπιακό, ενώ επιτέθηκε και στον Πέτρο Κόκκαλη, υποψήφιο Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει αντιπαράθεση με τον πέτρο Κόκκαλη και ότι βρέθηκαν στο ίδιο δημοτικό σχήμα επειδή το είχε ζητήσει ο πατέρας του, Σωκράτης, ώστε να έχει αντικείμενο απασχόλησης καθώς είχε αποτύχει στις επιχειρήσεις.
Αιχμές κατά του κ. Μαρινάκη άφησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που κλήθηκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη να σχολιάσει τις δηλώσεις του μεταλομετόχου του Ολυμπιακού.
«Σοκάρομαι από τον τρόπο με τον οποίον ο κύριος Μαρινάκης αντιλαμβάνεται τη συμμετοχή στα κοινά» τόνισε ο κ. Κόκκαλής
Στις καταγγελίες του ο Μαρινάκης είπε ότι «ο Παππάς μου ζήτησε κι άλλη χάρη. Να συναντήσω τον Καλογρίτσα. Ήρθε στο γραφείο μου και ζήτησε να καταβάλω υπό μορφή δανεισμού το πόσο της πρώτης δόσης για να πληρώσει κι ο ίδιος». Σε άλλο σημείο πρόσθεσε ότι «όχι μόνο ήταν ευχαριστημένοι με χρήματα Μαρινάκη αλλά ήθελαν να δώσω και σε Καλογρίτσα να φτιάξει κανάλι μέσα στο Μαξίμου».
 
Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Κάτια Αντωνιάδη
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]