Αντιδράσεις στο κάλεσμα Τσίπρα για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων

[ad_1]

Αρνητικά απάντησε το Κίνημα Αλλαγής και ο Σταύρος Θεοδωράκης στη πρόσκληση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τη δημιουργία ενός προοδευτικού μετώπου ενόψει των ευροεκλογών.
«Οι προσκλήσεις του κ. Τσίπρα μέσα στην απόγνωσή του είναι εκ του πονηρού. Είναι ο ίδιος εκφραστής της συντήρησης και του λαϊκισμού στη χώρα μας και τα έργα και οι ημέρες της κυβέρνησής του, το αποδεικνύουν. Κυβέρνηση που στηρίζεται σε ακροδεξιούς», τονίζεται σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΚΙΝΑΛ.
«Υπάρχει το μέτωπο κατά της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού στην Ευρώπη. Εκφράζεται από εμάς, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα με τον Φρανς Τιμερμανς, επικεφαλής του αγώνα για τις ευρωεκλογές. Και με την πραγματικά προοδευτική ατζέντα μας κερδίζει διαρκώς έδαφος», επισημαίνει το Κίνημα Αλλαγής.
Από την εκδήλωση του Ποταμιού για τα πέντε χρόνια από τη δημιουργία του κινήματος ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε: «Θέλω να απαντήσω στον κ. Τσίπρα που πριν λίγες ώρες είπε πάλι ότι «καλούμε τους προοδευτικούς της χώρας να ενωθούν μαζί μας για να αντιμετωπίσουμε τους συντηρητικούς, τους ακροδεξιούς και τους νεοφιλελεύθερους».
Εμάς μας ενδιαφέρει μια μεγαλύτερη μάχη – και αυτή η μάχη περιλαμβάνει και τους λαϊκιστές. Δεν έχουμε μέτωπο με τους λαϊκιστές εναντίον των συντηρητικών. Είμαστε απέναντι, και στους συντηρητικούς, και στους λαϊκιστές. Είμαστε ευρωπαϊστές.
Και το έχω ξαναπεί: Η ψήφιση, η τολμηρή απόφαση να στηρίξουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν είναι συγχωροχάρτι για τα λάθη και τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ.
Εμείς θα συνεχίσουμε τον αυτόνομο δρόμο μας λέγοντας στους πολίτες την αλήθεια, και γι’ αυτόν που κυβερνάει, και γι’ αυτόν που θέλει να έρθει.
Δεν θα επιστρέψουμε ως χώρα στους υπουργούς του παρελθόντος, αλλά θα πολεμήσουμε και αυτήν την κυβέρνηση που είναι αναποτελεσματική και διαλυτική».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]