Αντιδράσεις για φιλοβασιλική εκδήλωση στη Λιβαδειά

[ad_1]

Την «άμεση ανάκληση της απόφασης παραχώρησης δημοτικού χώρου στο κόμμα των βασιλοφρόνων «Εθνική Ελπίδα» στις 21 Απριλίου», ζητάει με ανακοίνωσή της η «Αντιφασιστική Ομάδα Λιβαδειάς», απευθυνόμενη στη δημοτική αρχή.
Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι: «Η Αντιφασιστική Ομάδα Λιβαδειάς διαμαρτύρεται έντονα και θεωρεί μεγάλη πρόκληση την παραχώρηση από το Δήμο Λεβαδέων του Συνεδριακού Κέντρου «Χ. Παλαιολόγος» στο κόμμα των βασιλοφρόνων «Εθνική Ελπίδα» για την πραγματοποίηση εκδήλωσης τους με βασικό ομιλητή τον Κωνσταντίνο Δάρρα, υποψήφιο ευρωβουλευτή του κόμματος στις επερχόμενες εκλογές. Η πρόκληση μάλιστα είναι διπλή αφού η ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης συμπίπτει με την 21η Απριλίου, ημερομηνία του χουντικού πραξικοπήματος που συμβολίζει τα πιο σκοτεινά κεφάλαια της νεότερης ιστορίας μας.
Είναι προκλητικό και προσβλητικό, ο Δήμος Λεβαδέων να παραχωρεί δημόσιο χώρο σε ακροδεξιά μορφώματα με σημαντικές διασυνδέσεις των στελεχών του με όλο τον χώρο της φασιστικής και νεοναζιστικής ακροδεξιάς που αναπολούν το κριθέν και καταδικασμένο από τον ελληνικό λαό παρελθόν».
Τέλος, στην ίδια ανακοίνωση, επισημαίνει πως: «Είναι αδιανόητο την περίοδο που διανύουμε όπου αναδιατάσσεται η ακροδεξιά ιδεολογία τόσο στην χώρα μας όσο και διεθνώς να παραχωρούνται διευκολύνσεις τέτοιου είδους οι οποίες βοηθούν στην προώθηση των ιδεών του ρατσισμού, του φασισμού και της μισαλλοδοξίας με αποτελέσματα τα οποία είναι γνωστά σε όλους μας.
Η «Εθνική Ελπίδα» είναι αναντίρρητα ένα πολιτικό ακροδεξιό μόρφωμα, αμάλγαμα βασιλικών και χουντικών ρητορικών, γραφικών και σύγχρονων ακροδεξιών τάσεων. Καλούμε την Δημοτική Αρχή να ανακαλέσει άμεσα την παραχώρηση του δημοτικού χώρου καθώς προσβάλλει τους δημότες και παράλληλα καλούμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις που απαρτίζουν το δημοτικό συμβούλιο να πάρουν άμεσα δημόσια θέση για το ζήτημα».
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]