Αντιδράσεις για το σήμα για τα μακεδονικά προϊόντα

Το σήμα του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος για τα μακεδονικά προϊόντα παρουσίασε ο πρόεδρος του Γιώργος Κωνσταντόπουλος, στη διάρκεια της σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Όπως είπαν στους δημοσιογράφους ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο κ. Κωνσταντόπουλος υπήρξε συζήτηση γύρω από αυτό και αφού γίνουν κάποιες «τροποποιήσεις» και «αισθητική βελτίωση» θα παρουσιαστεί δημόσια σε πολύ λίγες μέρες.

Θα χρειαστεί η σύμφωνη γνώμη των τριών περιφερειών (Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) και μετά θα ζητηθεί από τις επιχειρήσεις της Μακεδονίας να το υιοθετήσουν και να το χρησιμοποιούν στα προϊόντα τους.

Οι αλλαγές
Πάντως μέχρι στιγμής διατυπώνονται ερωτηματικά γιατί το σήμα γράφει «Θεϊκή σπουδαία γη» και όχι «Ελληνική Μακεδονική γη».

Ετσι, αναμένονται αλλαγές και σύμφωνα με πληροφορίες, από το αρχικό σήμα που δημιούργησε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), το «Macedonia» θα μετατραπεί σε «Μakedonia», ενώ η λέξη «Divine» στη φράση «The Divine Great Land» θα αντικατασταθεί με τη λέξη «Greek».
Με το θέμα ασχολήθηκε εκτενώς και η εκπομπή “σχολιάζοντας την επικαιρότητα” με τον Στέργιο Καλόγηρο στη Βεργίνα τηλεόραση. Δείτε αποσπάσματα.

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Kostas Dimanidis γιατί το λέτε αυτό, το μικρό Ελληνικό μ γράφεται έτσι σε άλλο αλφάβητο? Δεν το γνωρίζω για αυτό ρωτάω, μήπως έτσι είναι πιο ξεκάθαρο?

  2. Προσέξτε γιατί το να χαρίσετε το όνομα Macedonia με το οποίο είναι γνωστή η Μακεδονία παγκοσμίως και από πάντα για να ένα όνομα Makedonia που δεν υπάρχει πουθενα ως σήμερα είναι εξίσου εγκληματικό με τις πρεσπες ίσως και ακόμα χειρότερο