Ανησυχία για επιστροφή της βίας στην Β. Ιρλανδία (video)

[ad_1]

Δύο νεαροί, 18 και 19 ετών, συνελήφθησαν για τη δολοφονία της 29χρονης δημοσιογράφου στη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων στο Λόντοντερι, το βράδυ της Πέμπτης. Οι αρχές της Βόρειας Ιρλανδίας χαρακτήρισαν τρομοκρατική ενέργεια το θάνατο της δημοσιογράφου, δείχνοντας την οργάνωση «νέος IRA«.

Στη διάρκεια των βανδαλισμών στο Λόντοντέρι, η Λάιρα Μακ-κί στέκεται δίπλα σε άλλους δημοσιογράφους και τους αστυνομικούς. Από τη γωνία ενός κτηρίου ξεπροβάλλει ένας άντρας με κουκούλα και φαίνεται να πυροβολεί προς το μέρος τους.
Η 29χρονη γυναίκα τραυματίζεται θανάσιμα και επικρατεί πανδαιμόνιο.
Η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας συνέλαβε έναν 18χρονο και έναν 19χρονο, που θεωρείται ότι είναι μέλη του Νέου ΙΡΑ. Εν μέσω της αβεβαιότητας για το Brexit και του κινδύνου για επιστροφή σκληρών συνόρων η μικρή οργάνωση, που αντιτίθεται στη Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής εντείνει τη δράση της.
Σε μια σπάνια κίνηση ενότητας, Ιρλανδοί εθνικιστές και Ενωτικοί καταδίκασαν τη δολοφονία της δημοσιογράφου που ήταν γνωστή και για τον ακτιβισμό για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων. O Mισέλ Μπαρνιέ, επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, τόνισε ότι ο φόνος θυμίζει πόσο εύθραυστη παραμένει η ειρήνη στην Βόρεια Ιρλανδία.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤΡεπορτάζ: Π. Γκόνος
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]