Ανατροπή στη Ζάκυνθο: Ακυρώνεται η παράταση του μίνι lockdown

16

Δεν θα τεθεί τελικά σε εφαρμογή η παράταση του μίνι lockdown στην Ζάκυνθο, η οποία θα ξεκινούσε από σήμερα. Παράλληλα, ο αναβρασμός και η έντονη οργή των επιχειρηματιών της περιοχής ήταν έκδηλα σε συνδυασμό με τα σχετικά δελτία τύπου που εξέδωσαν μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Όπως δήλωσε η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, η κατάσταση επανεξετάστηκε από τους ειδικούς και ελήφθη η απόφαση να αρθούν τα μέτρα και να μην υπάρξει παράταση.

Σήμερα η Πολιτική Προστασία και επίσημα θα ανακοινώσει ότι η Ζάκυνθος επανέρχεται στο καθεστώς πριν από το mini lockdown, δηλαδή της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τη 01:00 έως τις 06:00, ενώ θα επιτρέπεται και η μουσική.

Το επιμελητήριο Ζακύνθου είχε εκδώσει Δελτίο Τύπου για τα μέτρα, χαρακτηρίζοντάς τα αδικαιολόγητα, τα οποία οδηγούν στην καταστροφή τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους.

«Την προηγούμενη εβδομάδα, όταν επιβλήθηκαν τα περιοριστικά μέτρα στο νησί μας, ως Επιμελητήριο Ζακύνθου, αν και είχαμε σοβαρές ενστάσεις, δεν εκδώσαμε καμία ανακοίνωση, σεβόμενοι τις διαδικασίες και τις αποφάσεις των ειδικών, δίνοντας παράλληλα χρόνο στους αρμόδιους να επανεξετάσουν και να σκεφτούν την απόφασή τους. Ωστόσο μετά τη νέα ακατανόητη και αδικαιολόγητη παράταση των μέτρων, το Επιμελητήριο Ζακύνθου εκφράζει ανοιχτά την οργή και την αγανάκτησή του απέναντι στην επιλεκτική απόφαση της κυβέρνησης, να οδηγήσει στην καταστροφή, και μάλιστα στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, εν μέσω 15Αύγουστου, τους επιχειρηματίες, τους εργαζόμενους, τους παραγωγούς και γενικότερα τους κατοίκους του νησιού. Χωρίς καμία ενημέρωση και σε αντίθεση με τα επιδημιολογικά στοιχεία του ίδιου του ΕΟΔΥ, που δείχνουν την Ζάκυνθο να είναι πολύ χαμηλότερα από άλλα νησιά που «βράζουν» από κρούσματα, αλλά παραμένουν ανοιχτά, οι της κυβέρνησης δίνουν την χαριστική βολή και βάζουν την ταφόπλακα στην ήδη βαριά πληγωμένη τοπική οικονομία».