Ανατολική Αττική: Δωρεά πυροσβεστικών οχημάτων από Γερμανία και Αυστρία

95

[ad_1]

Δύο υπερσύγχρονα πυροσβεστικά οχήματα προστέθηκαν στο «στόλο» του σώματος εθελοντών δασοπυροσβεστών της Νέας Μάκρης. Τα δώρισαν εθελοντές, ιδιώτες και εκπρόσωποι εταιρειών από τη Γερμανία και την Αυστρία, με σκοπό να θωρακιστεί καλύτερα η πολύπαθη περιοχή της Ανατολικής Αττικής από πυρκαγιές.
Εκτός από τα πυροσβεστικά υψηλής τεχνολογίας, προσέφεραν περισσότερες από 100 στολές και κράνη στους Έλληνες εθελοντές.
Ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Υποδιοικητής Σώματος Εθελοντών Πυροσβεστών Νέας Μάκρης, τόνισε πως: «Οι εθελοντές μας ρίχτηκαν στη μάχη από την πρώτη στιγμή. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να μην ξαναπεράσει η περιοχή αυτή την απελπισία»>
Όπως δήλωσε ο Γιάννης Δαμιανόγλου, Διοικητής Σώματος Εθελοντών Πυροσβεστών Νέας Μάκρης: «Έγω έμεινα μόνος μου πίσω για να μην πάθει κάτι ο σταθμός, το σπίτι μου ήταν στο Λύρειο δίπλα και ήταν το πρώτο που κάηκε, το διαπίστωσα τρεις ημέρες αργότερα που πήγα για πρώτη φορά να το δω».
Μαζί του ακόμη 86 εθελοντές με 14 οχήματα προσφέρουν όλο το χρόνο τις υπηρεσίες τους στους πολίτες και το περιβάλλον και κάθε καλοκαίρι μετρούν τις δυνάμεις τους με τη φωτιά. Σε μια ειδική εκδήλωση, βραβεύτηκαν για το έργο τους οι εθελοντές του πυροσβεστικού σταθμού της Νέας Μάκρης, αλλά και εκπρόσωποι των Γερμανών και των Αυστριακών εθελοντών.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Αυστρίας, επισημαίνει πως: «Γνωρίζουμε ότι οι ελληνικές αρχές έχουν θέσει σε εφαρμογή ένα νέο σύστημα διαχείρισης κρίσεων, στο οποίο ευχόμαστε κάθε επιτυχία».
Την ίδια ώρα, υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία ισχυροποιείται η αντιπυρική προστασία των δασών της χώρας με τη συνεργασία του πυροσβεστικού σώματος και της δασικής υπηρεσίας.
Όπως αναφέρουν τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη & Περιβάλλοντος: «Είναι η πρώτη φορά που περιγράφεται σε ΚΥΑ λεπτομερώς η υποχρεωτική συνεργασία και ο συντονισμός των δύο φορέων για την πρόληψη και αντιμετώπιση των συμβάντων δασικών πυρκαγιών, μετά την ανάθεση της αρμοδιότητας της δασοπυρόσβεσης από τη Δασική Υπηρεσία στο Πυροσβεστικό Σώμα, το 1998».
Την 1η Μαίου ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος, η οποία ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου.
Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη
Πηγή: ΕΡΤ1
Σχετική είδηση: Γερμανοί και Αυστριακοί στηρίζουν τους εθελοντές στο Μάτι
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]