Αλ. Τσίπρας στην Κρήτη:Η οικονομία μας πάει από το καλό στο καλύτερο(video)

23

[ad_1]

Διήμερη περιοδεία στην Κρήτη πραγματοποιεί από σήμερα ο πρωθυπουργός. Στη χώρα μας η αναμέτρηση των ευρωπαϊκών εκλογών έχει και έναν έντονο εθνικό χαρακτήρα»τόνισε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας απόψε στο Χουδέτσι Κρήτης. Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας ότι οι δημοκρατικές δυνάμεις και ο λαός έδωσαν απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα: «Αν θέλουμε να συνεχίζει να διαφεντεύει τις τύχες μας ένα παλιό βαθιά συντηρητικό κατεστημένο που λεηλάτησε τις δυνατότητες της χώρας και την χρεοκόπησε ή να οδηγηθούμε μπροστά». Αναφερόμενος στις ευρωπαϊκές εκλογές τόνισε ότι είναι κρίσιμο το σταυροδρόμι γιατί στην Ευρώπη υπάρχει το αυγό του φιδιού, η ακροδεξιά που σηκώνει κεφάλι, που εμφανίζεται πλέον ως συστημική επιλογή όπου εκλέγεται και εφαρμόζει ένα κυρίαρχο νεοφιλελεύθερο οικονομικό πρότυπο.

Ο Αλέξης Τσίπρας νωρίτερα επιθεώρησε την πορεία του έργου στο δρόμο Ηρακλείου – Μεσσαράς, «ένα σημαντικό έργο υποδομής που ολοκληρώνεται και που περιμένει με ανυπομονησία όλη η Κρήτη και κυρίως οι κάτοικοι της Μεσαράς» όπως σχολίασε μέσω twitter o πρωθυπουργός. Στη συνέχεια εγκαινιάζοντας το τμήμα του Βόρειου Οδικού άξονα Γούβες – Χερσόνησος, υπογράμμισε ότι θέλουμε ασφαλείς άξονες και αξιόπιστους δρόμους, ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται στο ολοκληρωμένο υδραυλικό έργο στο φράγμα Αποσελέμη.
Οι εργασίες για την κατασκευή του δρόμου, στο τμήμα από την Αγία Βαρβάρα έως τον Απομαρμά που ξεκίνησαν το 2016, βαδίζουν προς την ολοκλήρωσή τους και η παράδοση του δρόμου είναι θέμα ημερών, γεγονός που έρχεται να ικανοποιήσει ένα αίτημα χρόνων της περιοχής, που σχετίζεται όχι μόνο με την μείωση του χρόνου μετακίνησης από τη Μεσαρά στο Ηράκλειο, αλλά κυρίως σε ότι αφορά την αυξημένη οδική ασφάλεια που θα παρέχει.

Η περιοδεία μας στην Κρήτη ξεκίνησε με την επιθεώρηση του έργου στο δρόμο Ηρακλείου – Μεσαράς. Ένα σημαντικό έργο υποδομής που ολοκληρώνεται και που περιμένει με ανυπομονησία όλη η Κρήτη και κυρίως οι κάτοικοι της Μεσαράς. pic.twitter.com/XRLbA7t9LJ
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) May 2, 2019

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια εγκαινίασε το τμήμα του Βόρειου Οδικού ‘Αξονα Κρήτης, Γούβες – Χερσόνησος που παραδόθηκε στην κυκλοφορία πριν από λίγες ημέρες, παρουσία του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη. Αποτελεί, μάλιστα, τμήμα ενός έργου ύψους 51 εκατ. ευρώ, το οποίο παρέμενε στάσιμο επί χρόνια, ενώ σε ότι αφορά τα χαρακτηριστικά του, αποτελεί ένα οδικό έργο στα πρότυπα ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού αυτοκινητοδρόμου με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, στηθαίο και ΛΕΑ.

Στα εγκαίνια του νέου οδικού τμήματος του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, Γούβες – Χερσόνησος. Ο ΒΟΑΚ θα είναι ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος και θα συμβάλει καθοριστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού και της Κρήτης. pic.twitter.com/yX9AoPClUL
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) May 2, 2019

Επιπλέον ο κ. Τσίπρας εγκαινίασε  το ολοκληρωμένο υδραυλικό έργο στο φράγμα Αποσελέμη.

Επίσκεψη στο ολοκληρωμένο υδραυλικό έργο στο φράγμα Αποσελέμη. pic.twitter.com/jYe0fLPKYG
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) May 2, 2019

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον δήμο Αρχάνων Αστερουσίων, ενώ στις 19:30 θα επισκεφθεί το Χουδέτσι, όπου βρίσκεται και το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος και θα πραγματοποιήσει σύντομο χαιρετισμό, σε εκδήλωση στην οποία θα απευθύνουν ομιλίες και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Κρήτη, ο Σπύρος Δανέλης, ο Ρος Ντέιλι και ο Θεόδωρος Δουλουμπέκης.

Επίσκεψη στο Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων. pic.twitter.com/eVgdNUnrKs
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) May 2, 2019

Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στις 19:30 στο Κλειστό Γυμναστήριο Εθνικού Σταδίου Χανίων.
Πηγή ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρεπορτάζ Κώστας Σκουλάς
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]