Αλ. Τσίπρας: Δεν γυρίζουμε πίσω στην Ελλάδα της παρακμής και της διαπλοκής (video)

28

[ad_1]

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρωθυπουργός στην εκδήλωση παρουσίασης του συνδυασμού για τις αυτοδιοικητικές εκλογές «Δύναμη Ζωης» της Ρένας Δούρου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, εξαπολύοντας σκληρή επίθεση στους εκπροσώπους τους παλαιού πολιτικού συστήματος. Ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην Περιφερειάρχη Αττικής  είπε χαρακτηριστικά «Ρένα, η διαρκής στοχοποίηση δεν είναι κατηγορία είναι τίτλος τιμής για σένα» και πρόσθεσε πως οι πολίτες  πεισμώνουν από τα fake news και θα δώσουν την απάντησή τους στις κάλπες. Η κ. Δούρου κάλεσε τους πολίτες της Αττικής να κλείσουν τον  δρόμο στις δυνάμεις του χθες και απάντησε στην κριτική που δέχτηκε το προηγούμενο διάστημα.

Δεν γυρίζουμε πίσω στην Ελλάδα της παρακμής, της διαπλοκής, των ημετέρων. Ο ελληνικός λαός δεν θα το επιτρέψει. Ο λαός της Αττικής δεν θα το επιτρέψει. Δεν θα τα καταφέρουν όσο κι’ αν οι κραυγές τους σκεπάζουν τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για την ανάταξη της χώρας.
— Alexis Tsipras (@atsipras) April 12, 2019

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην στοχοποίηση της Ρένας Δούρου τα τελευταία χρόνια από την αντιπολίτευση και τα φιλικά της μέσα ενημέρωσης και από τα fake news. Παλαιότερα είπε ο κ. Τσίπρας ο περιφερειάρχης ή και πιο πριν ο υπερνομάρχης ήταν στο απυρόβλητο, «τα τελευταία τέσσερα χρόνια δια πάσα νόσο μάθαμε να ακούμε ότι φταίει η Περιφέρεια, φταίει η Δούρου».
Απευθυνόμενος προς την Περιφερειάρχη είπε: «Ρένα η διαρκής στοχοποίηση δεν είναι κατηγορία είναι τίτλος τιμής για σένα». Ακολούθως με ρητορικό και ειρωνικό τρόπο είπε ότι η Ρένα Δούρου φταίει για μία σειρά δράσεις και πράξεις που ανέπτυξε στην τετραετία της, γιατί επί των ημερών της αποκαταστάθηκε η νομιμότητα και η διαφάνεια, γιατί προχώρησαν μεγάλα έργα πνοής στο οδικό δίκτυο, στην αντιπλημμυρική προστασία, μέχρι την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, την υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού για τη διαχείριση απορριμμάτων, την αποκατάσταση του Πεδίου του ‘Αρεως…

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις για το σκάνδαλο Novartis όπου έγινε «ένα από τα μεγαλύτερα πάρτι με το όργιο υπερκοστολόγησης των φαρμάκων που πλήρωνε ο Έλληνας συνταξιούχος…»Βγήκαν να μας πουν ότι είναι σκευωρία, ότι θα μας δικάσουν και στο τέλος της ημέρας μας είπαν όχι ότι είναι αθώοι -μακάρι να είναι-αλλά ότι με τον άθλιο νόμο περί ευθύνης υπουργών που έφτιαξε ο Βαγγέλης Βενιζέλος, τα αδικήματά τους έχουν παραγραφεί. Ακούσαμε ακόμη και από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης ότι ανάμεσα στα καθήκοντα των υπουργών είναι να εισπράττει τις μίζες. Θέλω να συγκρίνουμε το ήθος, το ύφος και την πρακτική ανάμεσα σε ένα πρόσωπο και μία παράταξη που μιλάει με έργο και ήθος απέναντι σε πρόσωπα και παρατάξεις που μιλάνε με το θεαθήναι και σε πολιτικούς που έχουν στο νου τους πώς θα κάνουν καριέρα στην κεντρική πολιτική σκηνή πατώντας στο σκαλοπάτι της αυτοδιοίκησης» είπε.
Η Ρένα Δούρου, είπε ο κ. Τσίπρας, είχε τη δυνατότητα να μεταπηδήσει στην κεντρική πολιτική σκηνή και σε υπουργικό θώκο και να είναι τώρα υποψήφια για την Βουλή ή την ευρωβουλή αλλά έμεινε στην Περιφέρεια και παλεύει για να νικήσει, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, γνωρίζαμε ότι το βάρος της ευθύνης θα είναι μεγάλο. Γνωρίζαμε ότι δεν ερχόμαστε μόνο για να καταδείξουμε την ανικανότητα και την ιδιοτέλεια του προηγούμενου καθεστώτος. Αλλά για να αναμετρηθούμε με τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. pic.twitter.com/tm4bEUYoyw
— Alexis Tsipras (@atsipras) April 12, 2019

Αναφερόμενος συνολικά στις προσεχείς εκλογές είπε ότι οι πολίτες θα ψηφίσουν κρίνοντας και συγκρίνοντας που ήταν ο τόπος μας πριν και που είναι τώρα: την Ελλάδα μέσα στα μνημόνια δίπλα στην Ελλάδα που βγήκε από τα μνημόνια. Την οικονομική ασφυξία δίπλα στη σταθερότητα και την ασφάλεια για το μέλλον της οικονομίας. Την εντεινόμενη ύφεση του δίπλα στη διαρκώς αυξανόμενη ανάπτυξη. Την έκρηξη της ανεργίας και της αδήλωτης εργασίας δίπλα στον περιορισμό τους κατά δέκα μονάδες. Τη διάλυση του κοινωνικού κράτους δίπλα στη διαρκή και μεγάλη προσπάθεια για την ανασυγκρότηση του.

Έχουμε επιλέξει να δώσουμε τις μάχες στο πλάι των ανθρώπων του μόχθου, της επιστήμης, του πολιτισμού. Μαζί με τη νέα γενιά και τα οράματα της. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε με το λαό. pic.twitter.com/3kAAkR5Qio
— Alexis Tsipras (@atsipras) April 12, 2019

Κλείνοντας είπε ότι στις εκλογές ο λαός έχει να συγκρίνει το ήθος, το ύφος της διακυβέρνησης της παρούσας κυβέρνησης και των προηγούμενων. «Πέρα από το έργο και το ήθος μας έχουμε έναν απρόσμενο σύμμαχο την αλαζονεία και την εκδικητικότητα που εκπέμπουν οι εκπρόσωποι της παλιάς Ελλάδας. Ειδικά όταν αναφέρουν ότι θέλουν να επιστρέψουν στην διαχείριση του δημοσίου χρήματος με τους ίδιους όρους του παρελθόντος. Είμαστε κομμάτι αυτού του λαού που δίνει τις μάχες…Η διαφορά μας από το παλιό πολιτικό σύστημα θα μας δώσει την προοπτική νίκης. Ήμασταν, είμαστε και γινόμαστε η μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη του τόπου. Στις 26 Μάη ο λαός της Αττικής θα δώσει νέα εντολή στην Ρένα. Η ετυμηγορία για την Ρένα έχει βγει: άλλα τέσσερα χρόνια Ρένα στο τιμόνι της Αττικής».
Ρ. Δούρου: «Η μάχη της Αττικής, μάχη της Δημοκρατίας για τον τόπο»
Από την πλευρά της η Ρένα Δούρου περιέγραψε την πολιτική σημασία της μάχης για την Αττική.
«Είναι μία μάχη για να μην αφήσουμε τις δυνάμεις του χθες, τις δυνάμεις του παρελθόντος, τις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης να ξανασηκώσουν κεφάλι, η μάχη της Αττικής είναι μάχη της Δημοκρατίας για τον τόπο», ανέφερε η κ. Δούρου και πρόσθεσε: «Από εδώ, στέλνουμε στις δυνάμεις αυτές σαφές μήνυμα: δεν θα περάσουν. Δεν θα επιστρέψουν στην Αττική, θα τους κλείσουμε τον δρόμο, δεν θα αφήσουμε να αλώσουν την πρώτη Περιφέρεια, για να αλώσουν μετά την πατρίδα. Η μάχη της Αττικής, είναι η μάχη της Δημοκρατίας για τον τόπο».
Η κ. Δούρου καταφέρθηκε κατά των «δυνάμεων του χθες» αποδίδοντάς τους τις ευθύνες για τις εθνικές τραγωδίες: «…είναι οι δυνάμεις που κατέστρεψαν το περιβάλλον, που μπάζωσαν τα ρέματα, τσιμέντωσαν τα δάση, έκλεισαν τις προσβάσεις στις δημόσιες παραλίες, αδιαφόρησαν για τα ακραία καιρικά φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής, που μας κουνάνε προκλητικά το δάχτυλο για τις εθνικές τραγωδίες, όταν εκείνες ευθύνονται για τη δημιουργία με πράξεις ή παραλείψεις τους των προϋποθέσεων για να μετράμε σήμερα δεκάδες παγίδες θανάτου σε όλη την πατρίδα».
Συνεχίζοντας την επίθεση ανέφερε ότι πρόκειται για τις ίδιες δυνάμεις που άσκησαν εξουσία επί δεκαετίες λεηλατώντας τον φυσικό πλούτο, που σπατάλησαν τους εθνικούς πόρους. «Δεν θα επιτρέψουμε στις δυνάμεις της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης, να καταστρέψουν το έργο 4.5 ετών, είπε και έκανε αναφορά στο κοινωνικό έργο της Περιφέρειας Αττικής: που διασφαλίζει σε 23.000 παιδιά την έγκαιρη πρόσβαση καθημερινά στα σχολεία, στηρίζει τη Δημόσια Υγεία με 40 εκ. για αγορά εξοπλισμού για τα νοσοκομεία, με 22 εκ. για τη λειτουργία 54 Τοπικών Μονάδων Υγείας, χρηματοδοτεί με 10 εκ. την Πυροσβεστική και την Αστυνομία και χρηματοδοτεί με 30 εκ. την αγορά 92 «πράσινων» λεωφορείων».
Για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη είπε πως έχουν ολοκληρωθεί ή είναι σε εξέλιξη 168 αντιπλημμυρικά έργα, και μίλησε για 360 εργοτάξια και στους 66 Δήμους, που τονώνουν τις τοπικές αγορές και δημιουργούν δουλειές. Αναφέρθηκε σε  1.250 ενταγμένα έργα, προϋπολογισμού 2.1 δις ευρώ, και μίλησε για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου και τις παρεμβάσεις στο Μικρολίμανο, όπως και στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ, που «δημιουργούμε την Αττική Ριβιέρα, έναν νέο υπερτοπικό αναπτυξιακό πόλο».
Τέλος μίλησε για τη στήριξη των επιχειρηματικών οραμάτων νέων παιδιών και κάθε υγιούς μορφής καινοτόμου, εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας.
Αναφέρθηκε όμως και στον πόλεμο που δέχθηκε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια: «Μας λοιδόρησαν, μας συκοφάντησαν, μας έριξαν λάσπη, δημιουργούν καθημερινά fake news, παραπληροφορούν. Τους καταλαβαίνουμε γιατί χαλάμε την πιάτσα, δείχνουμε ότι μπορούν να γίνουν τα πράγματα αλλιώς, τους εκθέτουμε αλλά δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω».
Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο ηθοποιός Χάρης Μαυρουδής. Για την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, μίλησαν η Άννα Παπαδημητρίου – Τσάτσου, υποψήφια ευρωβουλευτής, ο Κώστας Μανιάτης, πρώην αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών (2011-2014) και πρώην πρόεδρος της ΟΛΜΕ, ο Μιχάλης Κόκκινος, μέλος της πολιτικής γραμματείας της Κίνησης Πολιτών ‘ΠΡΑΤΤΩ’ η Ζωή Καρκούλια, μέλος της πολιτικής γραμματείας της «Σοσιαλιστικής Πρωτοβουλίας» και η Νίκη Μπακογιάννη ,ολυμπιονίκης. Μήνυμα υποστήριξης απέστειλε ο Νίκος Μπελαβίλας, υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό.
Πηγή ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]