Αλ. Βούτσιτς: Κοινή επιστολή Τσίπρα, Νταντσίλα, Μπορίσοφ για το ενταξιακό

[ad_1]

Η Ελλάδα, η Ρουμανία και η Βουλγαρία, ζήτησαν την επίσπευση των διαδικασιών για την ένταξη της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε ο Σέρβος Πρόεδρος Αλεξάντρ Βούτσιτς.
«Οι φίλοι, Τσίπρας, Νταντσίλα και Μπορίσοφ απέστειλαν επιστολή στην Μέρκελ και τον Μακρόν με την οποία τάσσονται υπέρ της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή και ζητούν να προχωρήσει γρηγορότερα η ενταξιακή πορεία της Σερβίας. Ιδιαίτερα επισήμαναν την επίσπευση των διαδικασιών ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Σερβίας. Τους ευχαριστώ γι αυτό. Μέχρι τώρα η επιστολή αυτή δεν ήταν γνωστή στην κοινή γνώμη», ανέφερε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντρ Βούτσιτς, στην συνέντευξη του στην τηλεοπτικό σταθμό Tv Pink.
Ο Πρόεδρος της Σερβίας ανέφερε ότι στην επιστολή που απέστειλαν οι τρεις πρωθυπουργοί εκφράζεται η πεποίθηση πως θα διασφαλιστεί η σταθερότητα στην περιοχή με την επίσπευση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Σερβίας.
Στο Βερολίνο, κατά τη σύνοδο κορυφής των Βαλκανίων, ο Εμανουέλ Μακρόν και η Άγγελα Μέρκελ έθεσαν ως προτεραιότητα την ανανέωση του διαλόγου ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσοβο, των οποίων οι σχέσεις βρίσκονται στο χειρότερο σημείο 20 χρόνια μετά την ένοπλη σύγκρουσή τους.
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]